2024. április 20., Tivadar

Promóció

Waxolni vagy nem waxolni? Ezért fontos az autó megfelelő viaszolása (X)

X 2024.01.19. 10:15

 

Az autónk esztétikai állapota rengeteget elárul nemcsak a járműről, de a tulajdonosáról, azaz rólunk is. Ha szeretett járgányunkat szeretnénk még sokáig használni, időről időre annak alapos tisztítása elkerülhetetlen. A waxolás koronázza meg az autóápolásra tett erőfeszítéseinket.

Ezért elengedhetetlen a profin kivitelezett waxolás

Az autónk waxolása rendkívül fontos, nemcsak a megjelenés miatt. Ez a vékony, esztétikus viaszréteg segít megvédeni a járművünket a környezeti hatásoktól, az időjárás minden viszontagságától. A POLIRTECH.HU kerámiabevonatai és a waxok meggátolják autó felületén a szennyeződések és a korrozív anyagok bejutását a fényezés alá. Emellett védenek a gyanta, a bogármaradványok, a vegyi anyagok és a napsugárzás káros hatásaival szemben is.

Így waxoljunk helyesen!

A megfelelően waxolt autó tehát fényesebb és ellenállóbb - ám nem mindegy, hogyan csináljuk! Ennek egy egyszerű, de alapos folyamatnak kell lennie akkor is, ha otthonunkban próbálkozunk meg vele. Az alábbiakban részletesen is bemutatjuk ennek lépéseit:

  1. Előkészítés: először mossuk le alaposan az autót, hogy eltávolítsuk a koszt, port, piszkot és egyéb szennyeződéseket! Ehhez használjunk autómosó sampont és kefét, majd öblítsük le alaposan!

  2. Szárítás és polírozás: használjunk mikroszálas ruhát vagy autószárítót, hogy teljesen megszárítsuk az autót! Ezt kövesse egy alapos polírozás a karosszérián, hogy eltávolítsuk a kevésbé látható karcokat és a matt foltokat.

  3. A waxoló anyag kiválasztása: válasszunk egy olyan, jó minőségű waxot, amely megfelel az autónk típusának és színének! Mindig olvassuk el a termék használati útmutatóját, hogy meggyőződjünk arról, helyesen használjuk-e!

  4. Waxolás géppel vagy kézi technikával: következhet is a fő lépés! Használhatunk speciális waxoló gépet, amellyel könnyedén és egyenletesen vihetjük fel a waxot az autó felületére. Ám ha nem áll rendelkezésre gép, vagy még kezdők vagyunk, akkor inkább csak egy puha, pamut törlőkendővel töröljük át az autót!
  5. Figyeljünk arra, hogy az autó minden részére felvigyük a kiválasztott terméket, beleértve a lökhárítókat, díszléceket és az ajtók küszöbét is. Alaposan dolgozzuk be a waxot, ügyelve arra, hogy egyenletesen fedje le a felületeket.
  6. Szárítás: hagyjuk megszáradni a waxot a felületen egy kis időre! Általában 10-15 perc, mialatt a wax kifejti a hatását és kialakul a védőréteg.

  7. Az utolsó simítások: használjunk tiszta, puha mikroszálas ruhát törléshez, hogy eltávolítsuk a maradék waxot! Gyengéden dörzsöljük át a törlőkendővel autó felületét, amíg az fényes és sima nem lesz.

Egy gyönyörű felület, melynek a csodájára járnak

Az autónk waxolása tehát egyrészt lehetővé teszi, hogy kocsink jobban ellenálljon a környezeti hatásoknak és a mindennapi használat során jelentkező sérüléseknek. Másrészt pedig éveket fiatalíthatunk vele járművünkön, hiszen az minden waxolás után olyan lesz, mint újkorában. Így akár egy későbbi, esetleges eladásig is megőrizhetjük az értékét.

(Szponzorált tartalom)

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló