2024. június 24., Iván

Promóció

A műfű előnyei: amiért egyre többen választják (X)

X 2024.02.08. 16:26

A műfű napjainkban egyre elterjedtebb a kertépítők köreiben is. Ez elsőre talán idegennek tűnhet, hiszen a kertépítés alapvetően a természet közelebb hozásáról szól. Jobban megvizsgálva azonban teljes mértékben érthető választás a műgyep. Ezt mutatjuk be!

 

 

Természetes hatás

 

műfű talán legnagyobb előnyei természetes hatásában rejtőznek. Lehetővé teszik, hogy a segítségével kialakított kert – vagy egyéb külső tér – könnyen kezelhető, kényelmes lehessen és jól illeszkedjen az otthon általános stílusához.

 

Egyrészt a modern műfű szőnyegek már úgy vannak kialakítva, hogy a valódi fűre megszólalásig hasonlítsanak. Ehhez hozzájárul a szálak kialakítása és a színezés. Ez utóbbi lehet a laikusok számára is jelentős: számtalan színárnyalatban elérhető a műgyep. Emiatt elkerülhető a természetellenes kinézet és biztosítható, hogy a fű tökéletesen illeszkedjen a kert színpalettájához.

 

Másrészt a műfű nem igényel öntözést, gyomirtókat vagy fűnyírást. Ezáltal használata jóval egyszerűbb és kényelmesebb, mint a valódié. Teljes mértékben kihagyhatók a nyári locsolások, nem kell szúrós gyomnövények miatt aggódni és a kert egész évben rendezett, esztétikus megjelenésű lehet.

 

Természetes megoldás

 

Felmerülhet az előbbiek után, hogy ha ennyi előnye van a műfűnek, biztosan van valami rettenetes hátulütője is. Hiszen ha tökéletes lenne, már régen ezt használná mindenki.

 

Valóban mondhatjuk, hogy van negatív oldala is: nem természetes. Ugyanakkor egy kis kreativitással elérhető, hogy kertünk továbbra is zöld maradhasson, a szó minden értelmében. Ezek közül gyűjtöttünk össze párat:

A könnyen kezelhető területeken hagyd meg a füvet! Csak oda telepíts műfüvet, ahol a tűző nap, az állandó árnyék vagy a rossz földminőség miatt túl sok munka lenne a fű ápolása és karbantartása!

Telepíts virágoskertet! Az ültetett virágok tökéletes lehetőséget nyújtanak arra, hogy teret hagyj a méheknek és gilisztáknak, miközben a fű érintetlen marad. Ha pedig egyáltalán nem szeretnéd megtörni a műfüvet, válassz magaságyást!

Legyen egy kis konyhakerted! Az előzőhöz hasonlóan a konyhakerti növények is lakóterületet biztosítanak a jótékony élőlényeknek, ráadásul te is profitálsz a saját magad által termelt zöldségekből, gyümölcsökből!

A Babó Kőburkolatok kínálatában műfű szőnyegek és kiegészítők, lerakást segítő eszközök tucatjai találhatók. Válogass webáruházukból kedvedre, rendelj meg mindent egy helyről és juss hozzá kertépítési kellékeidhez mindössze pár  munkanapon belül!

 

 

(Szponzorált tartalom)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló