2024. július 25., Jakab Kristóf

Mindenki ügye

#választás 2022 #gattyán györgy #memo #megoldás mozgalom

Közzétette jelöltlistáját a Gattyán-párt: megvan, kiket indítanak Heves megyében

Kovács Dávid 2022.02.16. 11:54

Détári Lajos, VV Tommyboy és a Z'Zi Laborból ismert Janicsák István bejelentése után összeállt a nagy csapat, megvan a MEMO összes egyéni indulója.

 

Nem sokkal azután, hogy a világhírű focista, Ronaldinho Gaúcho videóüzenetben állt ki Gattyán György és pártja mellett, a Megoldás Mozgalom közzétette 106 egyéni indulójának névsorát.

 

Ahogy időről időre az Egri Ügyek is beszámolt róla, Gattyán pártja több furcsa vagy értelmezhetetlennek tűnő igazolással hívta fel magára a figyelmet a közelmúltban: legelőször Détári Lajos világválogatott exfocistát jelentették be a Kőbánya-Kispest választókörzetben, akit VV Tommyboy követett, később pedig az is kiderült, hogy Zuglóban a Z'Zi Labor frontemberét, Janicsák Istvánt vetik majd be.

 

A Megoldás Mozgalom nemrég a honlapján hozta nyilvánosságra a 106 egyéni választókerületben induló jelöltjeit. A listán néhány ismerős név is felbukkan: a Gattyán-párt színeiben indul például az ellenzéki összefogással összevesző Popovics Judit a Komárom-Esztergom megyei 1-es számú választókörzetben, a csengeri örökösnő ügyvédje, Helmeczy László pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 1-es körzetben.

Gattyán György - mti - Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A Telex részletes összeállítása szerint az egyéni jelöltek között főleg  MLM-, ingatlan-, pénzügyi és egyéb ügynököket, valamint a Gattyán-vállalkozásokhoz kötődő embereket találunk, illetve felbukkannak sportolók (legalábbis sportbarátok), tiktokkerek, szépségipari dolgozók, de még sminktetováló és buzukiművész is akad a listán.

 

De kiket indít a MEMO Heves megyében?

 

A közzétett listának köszönhetően már azt is tudjuk, hogy Heves megye 1-es számú választókörzetében Kacsó Sándor Béla lesz a MEMO embere. Ő a párt honlapján található bemutatkozásában így ír magáról:

A vállalkozói szektorban dolgozom, több száz cég több ezer dolgozójának segítem a mindennapi munkájukat bel-és külföldön, visszajelzéseik alapján nagy megelégedettségükre. A Megoldás Mozgalomhoz azért csatlakoztam, mert azt látom, hogy a társadalom ismételten három részre szakadt.

memo-heves--
Kép forrása: memo.hu

Heves megye 2-es választókörzetében az egyelőre fotó nélkül szereplő Barna Richárdot indítja a párt, aki saját bevallása szerint több mint 23 éve dolgozik a kereskedelmi szektorban.

Célom, hogy a magyar emberek életét a digitalizációs korszerűsítéssel egyszerűbbé és könnyebbé tegyem, továbbá a térségben lévő települések folyamatos népesség-csökkenésének megállítására és visszafordítására megoldást találjak

– írja magáról.

 

A megye harmadik körzetében Antal Gergő próbálkozik majd, aki így mutatkozik be

 Itt születtem, tanultam, dolgozok és élek, és nem tervezem ezt másképp tenni a rám váró évtizedekben sem. Hiszem, tudom és bízom benne, hogy hatalmas lehetőségek rejlenek a térségben és az itt élő emberekben. (...)  A Megoldás Mozgalom által korszerű megoldásokat találhatunk a térségben felmerülő problémákra.

Ahogy korábban írtuk, a Gattyán György által alapított és vezetett Megoldás Mozgalom közel 300 millió forinttal eddig többet költött választási hirdetésekre, mint a teljes ellenzék, a politikai kalandorrá előlépett milliárdos pártját reklámköltésben csak a Fidesz szárnyalta túl. Hétfőn arról cikkeztek a lapok, hogy a MEMO együttműködési megállapodást írt alá Schmuck Andor szervezetével, a Tisztelet Társaságával – jó, ha emlékszünk, Schmuck neve a Bódás-ügy kapcsán is többször elhangzott.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló