2024. július 21., Dániel Daniella

Mindenki ügye

#választás 2022 #détári lajos #gattyán györgy #memo

Détári Lajos világválogatott exfocistával erősít Gattyán pártja a választásokra

Kovács Dávid 2022.02.01. 09:37

"Talán nem túlzás azt állítani, hogy ezzel az év legnagyobb igazolása a miénk" – büszkélkedik a Megoldás Mozgalom.

A magyar labdarúgás egyik utolsó klasszisát, Détári Lajost indítja az áprilisi országgyűlési választáson Gattyán György pártja, a Megoldás Mozgalom, írja a Blikk információi nyomán a Hvg.hu.

 

Az exhonvédos, hatvanegyszeres válogatott egykori focistát a Kőbánya-Kispest választókörzetben indítja a milliárdos pártja, ahol az ellenzéki összefogás helyi nyertesével, a DK-s Arató Gergyellyel, illetve a fideszes Pap Sándorral küzd majd meg a szavazatokért.

 

"Talán nem túlzás azt állítani, hogy ezzel az év legnagyobb igazolása a miénk" – nyilatkozta Borsányi Gábor, a Megoldás Mozgalom sportért és szabadidőért felelős alelnöke a hírrel kapcsolatban.

"Détári Lajos egy ország példaképe, 61-szeres magyar és hétszeres világválogatott, aki szeretne visszaadni a társadalomnak és annak a körzetnek, aminek annyi mindent köszönhet. Szív, ész és bátorság jellemezte a pályán, s most a civil életében is a közjó szolgálatát választja"

– mondta a Blikknek Gattyán György, a párt elnöke.

 

A NER-rel is üzleti kapcsolatokat ápoló Gattyán tavaly novemberben jelentette be, hogy MEMO néven pártot alapított, amellyel a 2022-es választásokon is indulni fog. Politikai szerepvállalását az ellenzék a kezdetektől fogva gyanúsnak véli, mert úgy véli: a Docler Holding milliárdos alapítójának indulása a Fidesz érdeke lehet.

 

Détári Lajos edzőként is tevékenykedett, ilyen minőségében a legnagyobb sikerét Szombathelyen érte el, ahol a Haladással feljutott az élvonalba. 12 év alatt 19 csapat kispadján fordult meg, 2013-ban és 2014-ben a Felsőtárkány SC szakmai igazgatója is volt.

 

 

 

(Indexkép: Megoldás Mozgalom)

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló