2024. június 18., Arnold Levente

Mindenki ügye

#választás 2022 #gattyán györgy #memo #megoldás mozgalom #kampányfinanszírozás

Rákapcsolt a Gattyán-párt: eddig minden ellenzéki szerveződésnél többet költöttek kampányra

Kovács Dávid 2022.02.10. 11:26

A milliárdos közel 300 millió forintot tett bele a MEMO politikai hirdetéseibe.

 

A Gattyán György által alapított és vezetett Megoldás Mozgalom eddig mintegy 288 millió forintot áldozott arra, hogy mindenkit megzavarjon rejtélyes ambícióival, írja a Hvg.hu. Ez az összeg ráadásul nem tartalmazza a kampány megalkotásának, illetve legyártásának költségeit.

 

A lap összesítéséből kiderül: a MEMO többet költött választási hirdetésekre, mint a teljes ellenzék, a politikai kalandorrá előlépett milliárdos pártját reklámköltésben csak a Fidesz szárnyalta túl. "Az ellenzék az előválasztás során egymás ellen kampányolt, míg Gattyán már az áprilisi választásra készült" – húzza alá a lap.

Gattyán György - mti - Koszticsák Szilárd
Gattyán György (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

A Márki-Zay Péter kampányát koordináló Mindenki Magyarországa 117 millió forintot költött tavaly év végéig, és ebben már benne van az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének kampánya. A legtöbbet a Karácsony Gergely mögött álló 99 Mozgalom költött, méghozzá 367,5 millió forinttal. A DK 72 milliót, a Momentum 28 milliót, a Mi Hazánk 66 millió forintot szánt politikai hirdetésekre.

 

Ahogy időről időre az Egri Ügyek is beszámol róla, Gattyán pártja körül a magyar közélet egyre különösebb figurái bukkannak fel: legelőször Détári Lajos világválogatott exfocistát jelentették be a Kőbánya-Kispest választókörzetben, akit VV Tommyboy követett, a héten pedig az is kiderült, hogy Zuglóban a Z'Zi Labor frontemberét, Janicsák Istvánt vetik majd be.

 

 

(Indexkép: Megoldás Mozgalom hivatalos Facebook-oldal)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló