2024. február 24., Szökonap

Környék ügye

#eger #heves megye #gyöngyös #fidesz #hatvan #országgyűlési választás #választás 2022

Választás 2022: őket indítja a Fidesz a Heves megyei körzetekben

Barna Benedek 2022.01.26. 14:14

A kormánypárt is megnevezte a jelöltjeit.

 

Először tavaly tavasszal számoltunk be saját értesülésünk nyomán arról, hogy a Fidesz nem a jelenlegi országgyűlési képviselőt, Nyitrai Zsoltot indítja a 2022-es választáson Egerben, hanem a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető dr. Pajtók Gábort. Akkor Pajtók úgy nyilatkozott az Egri Ügyeknek, hogy erről nem tud. Nem sokkal később azonban Nyitrai bejelentette, hogy új feladatot kapott Orbán Viktor kormányfőtől, ezzel pedig eldőlt, hogy valóban nem ő lesz az egri körzetben a fideszes jelölt. Ezt követően Pajtók lett a Heves megyei 1-es számú választókerület elnöke, majd pedig Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a tavaly nyári egri látogatása során elmondta, hogy valóban a kormányhivatal jelenlegi vezetőjét indítják a választáson.

 

A Fidesz egri alapszervezete védül decemberben jelentette be Pajtók jelöltségét. Szerdán pedig az egerhirek.hu Nyitrai Zsolt közlése nyomán arról számolt be, hogy a Fidesz Országos Választmánya döntött az országgyűlési választásokon a párt színeiben induló képviselőjelöltek személyéről, így mától hivatalosan is dr. Pajtók Gábor az Egert is magába foglaló Heves megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje.

 

A két további Heves megyei körzetben ugyanakkor nem lesz változás: a 2. számú választókerületben (Gyöngyös térségében) ismét Horváth László, míg a 3-as számúban (Hatvan térségében) Szabó Zsolt lesz a kormánypárti képviselőjelölt az április 3-án megtartandó országgyűlési választásokon. (A Fidesz szerdán mind a 106 egyéni jelöltjének nevét közölte, a teljes lista ezen a linken érhető el.)

fidesz-heves
Pajtók Gábor (Kép forrása: Facebook), Horváth László és Szabó Zsolt (Fotók: Komka Péter / MTI)

Ahogy azt már korábban megírtuk, az Egységben Magyarországért néven induló ellenzéki pártszövetség a Fidesszel szemben az egri körzetben Berecz Mátyás egykori várigazgatót, volt alpolgármestert, jelenlegi önkormányzati képviselőt indítja (aki a Demokratikus Koalíció frakciójába ülne be győzelem esetén). Gyöngyösön és környékén az egyesült ellenzék jelöltje Dudás Róbert, Mátraballa korábbi polgármestere, jobbikos országgyűlési képviselő lesz, Hatvanban pedig a szocialista Korózs Lajos.

 

A kormánypárti és összellenzéki indulók mellett a volt jobbikosok által létrehozott Mi Hazánk Mozgalomnak is lesznek képviselőjelöltjei a megyében: Eger és környékén a jelenleg önkormányzati képviselő dr. Pápai Ákos, Gyöngyös és környékén a Független Kisgazdapárt korábbi elnöke, Hajdara Roland, Hatvan és környékén pedig Gonda Ádám.

 

(Indexkép forrása: Egri Polgárok Háza / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló