2024. február 23., Alfréd

Eger ügye

#nyitrai zsolt #orbán viktor #országgyűlési választások #pajtók gábor

Eldőlt: nem Nyitrai Zsolt lesz a Fidesz jelöltje az egri körzetben a jövő évi választásokon

Barna Benedek 2021.05.06. 10:17

Új feladatot kapott a miniszterelnöktől.

Portálunk már március végén cikkezett a témában, de az Origo csütörtöki írása után szinte biztosra vehető, hogy most már eldőlt: Nyitrai Zsolt nem indul egyéniben a 2022-es választáson. A lap információi szerint Orbán Viktor miniszterelnök a napokban felkérte az országgyűlési képviselőt, hogy a választási felkészülés jegyében segítse a munkáját.

 

Ilyen módon a Nyitrai által a Miniszterelnöki Kabinetirodán képviselt szakterület a kiemelt társadalmi ügyek és a speciális csoportok még nagyobb hangsúlyt kap majd a napi közéletben, sokkal több ezzel kapcsolatos akció várható majd a jövőben. Az Origo úgy tudja, hogy a miniszterelnök számít Nyitrai munkájára a következő Országgyűlésben és egyéb központi feladatokban is.

 

Közben csütörtök reggel egy sejtelmes bejegyzést posztolt oldalán Nyitrai, amellyel az új feladatára utal, de arra nem, hogy nem lesz egyéni jelölt az egri körzetben: "Újabb megtisztelő feladatot kaptam Miniszterelnök úrtól. Készen állok a munkára! Fel a győzelemre!".

orbán-nyitrai-face
Fotó: Nyitrai Zsolt Facebok-oldala

Saját információink nyomán már március végén írtunk arról, hogy Nyitrai Zsolt minden bizonnyal nem indul már egyéni jelöltként az egri körzetben a 2022-es választásokon. Akkori értesüléseink szerint Nyitrai helyét Pajtók Gábor veheti át, aki jelenleg kormánymegbízottként vezeti a Heves Megyei Kormányhivatalt. Úgy hírlik, a Fidesz új választókerületi elnöke is Pajtók Gábor lehet.

 

A március végén megjelent cikkünk megjelenése előtt telefonon értük utol Pajtók Gábort, akit képviselőjelölti indulásáról és választókerületi elnöki kinevezéséről kérdeztünk, azonban azt válaszolta: "Önöknek biztos jobbak az információi, én nem tudok erről. Nincs mit cáfolnom, nem tudok ilyen döntésről".

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló