2024. április 20., Tivadar

Eger ügye

#eger #nyitrai zsolt #fidesz #országgyűlési választás #pajtók gábor

Esélyes, hogy Egerben nem indítja újra a Fidesz jövőre Nyitrai Zsoltot

2021.03.27. 06:38

Az Egri Ügyek több forrásból úgy értesült, hogy egy másik helyi fideszes politikus esélyes rá, hogy Eger és térségének parlamenti képviselőjelöltje legyen jövő tavasszal, illetve a választókerületi elnöki posztot is átveheti a pártban. A Fidesz nem erősítette meg a hírt.

Idén januárban röppentek fel az első, meg nem erősített hírek arról, hogy a 2019-es önkormányzati választáson elszenvedett egri vereségért a Fideszben Nyitrai Zsoltot is felelőssé teszik, hiszen ő Eger és térségének kormánypárti országgyűlési képviselője, továbbá a választókerület elnöke is, aki gyakorlatilag a körzet informális "helytartója". Bár 2019-ben a Heves megyei megyeszékhelyen kívül szinte minden településen a Fidesz által támogatott polgármesterek győzedelmeskedtek a megyei 1. számú választókerületben, továbbá Nyitrai 2018-ban is magabiztosan nyert újra egyéni képviselőjelöltként, Egerben az ellenzéki összefogás (az Egységben a Városért Egyesület szárnyai alatt) megszerezte a közgyűlési többséget, továbbá Mirkóczki Ádám vette át a polgármesterséget Habis Lászlótól.

 

Ennek ellenére az Egri Ügyek még az év elején olyan információkat kapott az egri Fidesz háza tájáról, hogy Nyitrai pozíciója szilárd. Akkor megtudtuk, a pártközpont “10-es skálán 9-es” fokon elégedett a képviselő munkájával, ami elsősorban abból fakad, hogy az a munkát, amit a kampányban és “békeidőben” elvártak Nyitraitól, maradéktalanul el is végezte. Ráadásul megszűntek a belső, hatalmi konfliktusok a helyi pártszervezetben. Sokan Nyitrai lobbierejének tudták be az M25-ös sztráda megvalósulását is.

Az Egri Ügyek idén március közepén azonban több, egymástól független forrástól is úgy értesült: nagy azesélye annak, hogy a Fidesz nem Nyitrai Zsoltot indítja újra országgyűlési képviselőjelöltként, hanem Pajtók Gábort, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottat, aki az egri Fidesz elnökségi tagja is. Ezen felül a Fidesz új választókerületi elnöke is Pajtók lesz Heves megye 1. számú választókerületében. Nyitrainak pedig új szerepet szánnak, de az még nem eldöntött tény, hogy milyen politikai, kormányzati pozíciót kaphat. Azt azonban hangsúlyoznunk kell, hogy értesüléseink szerint ez a kormánypárt felső vezetésének jelenlegi, aktuális álláspontja, ami akár változhat is.

pajtók gábor
Pajtók Gábor

 

Cikkünk megjelenése előtt telefonon értük utol Pajtók Gábort, akit képviselőjelölti indulásáról és választókerületi elnöki kinevezéséről kérdeztünk, azonban azt válaszolta: "Önöknek biztos jobbak az információi, én nem tudok erről. Nincs mit cáfolnom, nem tudok ilyen döntésről" közölte a kormánymegbízott.

 

Emailben kerestük Nyitrai Zsoltot is, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk tőle választ.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló