2023. február 8., Aranka

Eger ügye

#eger #nyitrai zsolt #fidesz #orbán viktor #pajtók gábor

Most már hivatalos: Orbán kijelölte Nyitrai Zsolt utódját

Barna Benedek 2021.06.18. 14:29

Megérkezett a kinevezés a Fidesz elnökétől.

Amikor márciusban saját információink alapján először adtunk hírt arról, hogy Nyitrai Zsolt várhatóan nem indul már egyéni jelöltként az egri körzetben 2022-ben, egyúttal azt is jeleztük: értesüléseink szerint a helyét dr. Pajtók Gábor veheti át, aki jelenleg kormánymegbízottként vezeti a Heves Megyei Kormányhivatalt. Egyúttal közöltük azt is, hogy a Fidesz új választókerületi elnöke szintén dr. Pajtók Gábor lehet.

 

Maga a kormánymegbízott azonban akkor megkeresésünkre így reagált: "Önöknek biztos jobbak az információi, én nem tudok erről. Nincs mit cáfolnom, nem tudok ilyen döntésről". Aztán időközben már hivatalosan is bejelentették mind Nyitrai Zsolt távozását – amit Orbán Viktortól kapott újabb feladatával magyaráztak –, mind azt, hogy dr. Pajtók Gábort jelölte a Fidesz választókerületi tanácsa a Heves megyei 1-es számú választókerület elnökének. (Noha arról, hogy ki lesz a párt képviselőjelöltje 2022-ben, továbbra sem érkezett hivatalosa bejelentés, de elég valószínű, hogy a választókerületi elnököt indítják.)

 

Dr. Pajtók Gábor úgy nyilatkozott: egy megújuló, párbeszéden, egymás tiszteletén alapuló politikai kultúra megteremtését tekinti fő feladatának. Annak érdekében, hogy Eger és térsége elérhesse mindazt, amire hivatott. Hozzátette: munkája során értékek és érvek mentén, az itt élő emberekkel közösen megfogalmazott célokért kíván dolgozni a választókerület minden polgáráért.

 

Mostanra már megtörtént a hivatalos kinevezése is, amit a Facebookon jelentett be:

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló