2024. április 15., Anasztázia Tas

Eger ügye

#kormányhivatal #nyitrai zsolt #pajtók gábor #választókerület

Már elindult a hatalomátvétel, Nyitrai Zsolt hivatalosan is lelépett a választókerületi Fidesz éléről

Szabadi Szabolcs 2021.06.05. 16:06

Felkészül dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott.

Saját információink nyomán már március végén írtunk arról, hogy Nyitrai Zsolt minden bizonnyal nem indul már egyéni jelöltként az egri körzetben a 2022-es választásokon. Akkori értesüléseink szerint Nyitrai helyét dr. Pajtók Gábor veheti át, aki jelenleg kormánymegbízottként vezeti a Heves Megyei Kormányhivatalt. Már akkor közöltük, hogy a Fidesz új választókerületi elnöke is dr. Pajtók Gábor lehet.

 

A március végén megjelent cikkünk közlése előtt telefonon értük utol dr. Pajtók Gábort, akit képviselőjelölti indulásáról és választókerületi elnöki kinevezéséről kérdeztünk, azonban azt válaszolta: "Önöknek biztos jobbak az információi, én nem tudok erről. Nincs mit cáfolnom, nem tudok ilyen döntésről".

PG
Dr. Pajtók Gábor. Fotó: gyongyostv.hu

Ehhez képest Nyitrai Zsolt már hivatalosan is bejelentette, hogy távolodik majd Heves megyétől, nem indul egyéniben a 2022-es választáson, új feladatokat kap Orbán Viktortól. Pénteken pedig hivatalosan is közölték, hogy a Fidesz választókerületi tanácsa Heves megye 1-es számú választókerületi elnökének dr. Pajtók Gábort jelölte. A kormánymegbízottat ezt biztos váratlanul érte, hiszen nem olyan rég még nem is tudott erről, de ezt most hagyjuk.

 

A Heol.hu-n közölt információhoz dr. Pajtók Gábort szavait is hozzáfűzték, aki – amennyiben a pártelnök támogatja a tanács javaslatát – a választókerület elnökeként egy megújuló, párbeszéden, egymás tiszteletén alapuló politikai kultúra megteremtését tekinti fő feladatának. Annak érdekében, hogy Eger és térsége elérhesse mindazt, amire hivatott. Hozzátette: munkája során értékek és érvek mentén, az itt élő emberekkel közösen megfogalmazott célokért kíván dolgozni a választókerület minden polgáráért.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló