2021. október 22., Előd

Eger ügye

#egészségház utca #csapadékcsatorna #ivóvízhálózat

Vége az „árkos” korszaknak, új aszfaltburkolatot kapott az Egészségház utca – FOTÓK

Keller Richárd 2021.06.28. 15:23

Van még mit tenni az átadásig, de legalább már nem tátong fájó sebként az utca, amelyet az autósok és kerékpárosok is újra használhatnak a Klapka utca felől behajtva.

Sokat változott az utcakép, mióta – több mint egy hónapja – az Egészségház utcában jártunk. Májusban még világháborús állapotokat találtunk a helyszínen: akkor főleg a Klapka György utca közelében volt feltúrva az utca, ahol korábban a 250-300 milliméteres ivóvízvezetékek cseréje mellett a csapadékcsatorna felújítását végezték. Íme, két akkori fotó:

Vasárnap ismét helyszíni szemlét tartottunk és legfrissebb fotóink szerint az utóbbi egy hónapban rengeteget változott a „tájkép”. Az utca nagy részét aszfaltburkolat fedi, amely jelzi, hogy a csatornázási munkákat valószínűleg befejezték.

Csak emlékeztetőül: egy 5 milliárd forintos rekonstrukció zajlik 2018 ősze óta jelentős csúszással, melynek során megújítják a teljes csapadékcsatorna- és ivóvízhálózatot. A beruházást egyébként egy komoly probléma hátráltatta, 2020 márciusában beszakadt a tojásszelvényű beton gerinccsatorna a Kossuth utcához közeli részen, amelyről mi is beszámoltunk. A 240 méter hosszban elbontandó a meglévő beton csapadékcsatorna helyére egy új 140 cm átmérőjű ÜPE (üvegszál erősítésű poliészter) csövekből kialakított új csapadékcsatorna készült, a meglévő bekötések újraépítésével, valamint a szükséges közműkeresztezések megvédésével. Fontos elemről van szó, hiszen Eger belvárosából, a csapadékvíz elvezetése a Kossuth Lajos úton majd az Egészségház úton megépült tojásszelvényű beton gerinccsatornán történik az Eger-patakba.

Mindenestre most úgy tűnik, az „árkos” korszaknak tényleg vége: aszfalt fedi az utcát, kivéve a Kossuth Lajos és az Egészségház utca kereszteződését, ahol a tisztító aknát már áthelyezték egy másik szelvénybe, de a burkolatot még nem állították helyre teljesen.

Az utca keleti oldalán egyébként a járdákat is megépítették, azonban a másik oldalon még hosszú szakaszon csak kavicsokon lehet bukdácsolni.

A Klapka György utca kereszteződésénél is zajlik még egy kisebb munka, ott is járda épül, a munkálatok során múlt pénteken volt egy kisebb csőrötés is, de hamar elhárították a hibát. 

Vajon mikor fejezik be a felújításokat – tettük fel a kérdést a májusi cikkünkben, és bár a válasz még mindig várat magára, annyi bizonyos a munka oroszlánrészén túl van a kivitelező.

 

Tekintse meg a teljes galériánkat:

#GALLERY_122#

Fotók: Keller Richárd

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló