2022. augusztus 10., Lőrinc

Eger ügye

#felújítás #egészségház utca #útlezárás #csatorna

Vajon mikor fejezik be a felújításokat az Egészségház utcában? – Megnéztük, hol tartanak a munkákkal (FOTÓK)

Keller Richárd 2021.05.17. 23:39

Az utca csapadékcsatorna- és ivóvízhálózatának korszerűsítését egy régi csatornaszakasz beszakadása hátráltatta jelentősen, de már közel a befejezés.  

Már látszik a fény a "csatorna" végén, jellemezhetnék egy kis képzavaros hasonlattal az Egészségház utcai helyzetet. Mindenesetre jó hír, hogy lassan finisbe ér a felújítás, amely része egy 5 milliárd forintos összköltségű korszerűsítésnek – erről a TV Eger riportja nyomán az előző héten mi is beszámoltunk.

 

A szakemberek ígérete szerint először az Egészségház utcánál egy hete lezárt Klapka György utcát kapják vissza az autósok május végén, így újra megközelíthető lesz az Eger-patak hídja és a Frank Tivadar utca, de hamarosan már a teljes Egészségház utca is visszakerül a belváros vérkeringésébe. Bár ezzel kapcsolatban konkrét céldátum még nem látott napvilágot.

  

A napokban mi is a helyszínen jártunk és lőttünk pár képet a helyszínen, hogy megmutassuk, hogyan áll a felújítás. A Kossuth utcához közeli részeken eltűntek az árkok, ugyanis már korszerűsítették a csapadékcsatornát, illetve bekötötték az Egészségház utcát a korszerűsített ivóvízhálózatba. A csapadékcsatorna egyébként mintegy 210 méter hosszan már elkészült az Egészségház utcában.

Jelenleg a Klapka György utca közelében folynak a munkálatok, ahol a 250-300 milliméteres ivóvízvezetékek cseréjét végzik, amely a Lajosvárost köti össze a belvárossal a Petőfi térhez érve.

 

 

Tekintse meg a teljes galériát a felújításról:

 

#GALLERY_91#

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló