2021. október 25., Blanka Bianka

Eger ügye

Beszakadt az Egészségház utcán a csatorna, hónapokat csúszik az átadás

2019.11.30. 00:00

Egy darabig még nem lehet itt autózni.

 

Eger önkormányzatának portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint beszakadt az Egészségház utca közepén húzódó nagy keresztmetszetű csapadékcsatorna. Az eset során szerencsére személyi sérülés nem történt, de a szakasz autósok előtti megnyitása várhatóan több hónapot csúszik.

 

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében 2018 őszén indult, több mint 5 milliárd forint összköltségvetésű projekt révén bővül az egri szennyvízcsatorna-hálózat, s korszerűsítik a meglévő szennyvíztisztító szennyvízvonalát. E munka zajlik ősz óta az Egészségház utcában is. Fontos hangsúlyozni, hogy a csapadékcsatorna mostani beszakadása nincs szoros összefüggésben a kivitelezéssel. A napokban elvégzett vizsgálat kiderítette: a csatorna rendkívül rossz állapotban van, repedezett, több helyen már tapasztaltak beszakadásokat, melyek az útburkolaton még nem jelentek meg markánsan, de a szakemberek szerint bármikor előfordulhat hirtelen omlás. Ismert az is, hogy az utca nagy igénybevételnek van kitéve, autóbuszok is járnak ezen a szakaszon.


Mindez azt is jelenti, hogy az Egészségház utcát a csapadék csatorna helyreállításáig nem lehet az átmenő forgalom előtt megnyitni. Az alsó részt lehet használni (már most is használják az autósok, zsákutcaként). A beszakadás, és a szükséges – városi önerőből elvégzendő, akár több hónapig is tartó – helyreállítás ezzel együtt befolyásolja a KEHOP-projekt határidejét is. A szakiroda munkatársai egyeztetve a kivitelezővel olyan megoldást keresnek, amely a lehető legkevesebb kellemetlenséggel jár az egrieknek.


Hamarosan megkezdődik a szennyvízcsatorna-hálózat építése a Kossuth Lajos utcában, ahol egy forgalmi sáv marad nyitva a közlekedőknek. Amennyiben a kivitelezés közben kiderül, hogy a jelenlegi kutak nem tudják megfelelő szinten tartani a talajvizet, akkor a közlekedhetőség biztosítása érdekében elképzelhető, hogy le kell állni a szennyvízvezeték építésével addig, amíg az Egészségház utcai rekonstrukciós munkálatok be nem fejeződnek. A szakemberek emellett ütemterv szerint elkezdik a munkát Mátyás király út következő szakaszán és a Malomárok, a Fellner Jakab, valamint a Mocsáry Lajos utcában.


Az önkormányzat az érintettek, közlekedők türelmét és megértését kéri.

 

Áprilisra végre átadnak a forgalomnak Egerben több lezárt utcát, mutatjuk, hol autózhat

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló