2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#városháza #adatvédelem #választás2024eger

Nincs itt lehallgatás, csak vaskos adatvédelmi-botrány, a polgármester meg lapít

Csarnó Ákos 2024.04.08. 08:43

Hétfőn reggel több egri önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót a Dobó téren az adatvédelmi-botrány miatt.

 

 

fotó: Egri válasz facebook videó

 

A szót Pápai Ákos képviselő vitte, a fő mondanivalójuk pedig az volt, hogy nem lehallgatási botrány van Egerben, hanem adatvéelmi, adatszolgáltatási botrány. Ugyanis – a képviselő szavai szerint – nem az a baj a polgármesternek a kiszivárgással, hogy az mit jelent, hanem az, hogy kiszivárgott, mint Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde esetében. Pápai kérte, hogy a többi képviselő is írja alá azt a nyilatkozatot, ami az adatvédelmi botrány elítéléséről szól.

 

De, hogy mi ez az adatvédelmi botrány?

Korábban Mirkóczki Ádám egri polgármesterről olyan hangfelvétel szivárgott ki, amiben egyenesen elismeri, sőt hangsúlyozza, hogy ő egyik elképzelése szerint nem adná ki a lényeges adatokat az önkormányzattól. Példának a várat hozta fel (valószínűsíthető, hogy a Lenkey-ház túlárazásának botrányával kapcsolatban). A - hallhatóan vágást is tartalmazó felvételből - egyértelműen kiderül, hogy a polgármester az egrieket és az adatkérőket nem nagyon szeretné tájékoztatni a lényeges információkról. A felvételt az Egri Talponálló facebook oldal hozta nyilvánosságra, de el is mentettük a felvételt.

 

A képviselők a sajtótájékoztató után a polgármesterhez szerettek volna bejutni, aki többször is hangoztatta, hogy „az ő ajtaja mindig nyitva áll”, nem fogadta a képviselőket, így azok a nyilatkozatukat a polgármester ajtajára ragasztották.

 

 

fotó: Egri válasz facebook videó

 

 

Korábban az is kiderült, hogy a polgármester - a napjainkban tapasztalható fideszes-típusú, Magyar Péter lejáratásához hasonló módon, amikor az ex-nejét behívta Hajdú Péter a stúdióba, majd azután a teljes fideszes média Magyar lejáratásába kezdett - rőgtön tereleni kezdett, majd kommunikációs ellentámadásba ment át és csak arról beszélt, hogy poligráfos vizsgálatot akar, feljelentést a lehallgatás ügyében, de arról egy szót sem, hogy a hatályos magyar törvényeknek nem akar megfelelni és közadatokat nem akar kiadni.

 

indexkép: Mirkóczki Ádám, 2019. választási program

 

 

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló