2024. július 20., Illés

Eger ügye

#mirkóczki ádám #hazug #igazságbeszéd

Mirkóczki igazságbeszéde: nem adna ki semmilyen adatot, ami terhelő lehet - HANGFELVÉTEL

Csarnó Ákos 2024.04.04. 08:27

Ami terhelő lehetne az ún. városvezetésre nézve

"Ha konkrét szerződést kérnek ki, akkor meg pont kitörlök olyan részeket, ami őt érdekli." - hallatszik tisztán a polgármestertől egy hangfelvételen.

 

A csütörtöki napon Mirkóczki Ádám egri polgármesterről olyan hangfelvétel szivárgott ki, amiben egyenesen elismeri, sőt hangsúlyozza, hogy ő egyik elképzelése szerint nem adná ki a lényeges adatokat az önkormányzattól. Példának a várat hozta fel (valószínűsíthető, hogy a Lenkey-ház túlárazásának botrányával kapcsolatban). A - hallhatóan vágást is tartalmazó felvételből - egyértelműen kiderül, hogy a polgármester az egrieket és az adatkérőket nem nagyon szeretné tájékoztatni a lényeges információkról. A felvételt az Egri Talponálló facebook oldal hozta nyilvánosságra, de el is mentettük a felvételt.

 

 

A könnyebb értelmezés miatt a szöveg leiratát is közreadjuk:

Nagyjából semmit nem adnék ki, úgy vagyok vele, hogy pereljen mindenért, minden érdemi részt kiveszek belőle vagy kicsontozom úgy, hogy tessék itt van egy semmi, amivel nem tudsz mit kezdeni. Tehát például most a várnak is ez a cirkusz (…) munkadíj, ennyi. Fejezetszám… Itt a költségvetése, tessék… és akkor nem tud mit csinálni, odaadtuk. Ja, hogy ez neked nem elég? Kit érdekel? Tehát én esetleg még ezt az irányt tudom elképzelni, hogy tegyünk is eleget meg nem is és akkor olyan információt adunk, hogy vagy ha konkrét szerződést kérnek ki, akkor meg pont kitörlök olyan részeket, ami őt érdekli. Hát kiadtuk, csak szerintünk, a mi jogi álláspontunk szerint az a, üzleti titok, b, személyes adat, c, mittudénmi.

Mirkóczki Ádám körül egyre fogy a levegő, több büntetőeljárás is folyamatban van olyan ügyekben, amiben ő, mint polgármesternek tudomása lehet, mi több, még jócskán várhatóak előkerülő ügyek. Ez a hangfelvétel viszont színtisztán megmutatja, hogy miként változik meg pár év alatt egy városvezető hozzáállása a közügyekhez, és ahhoz, hogy egy-egy közt érdeklő, nagy horderejű ügyet el lehessen "sikálni".

 

(A felvétel készítésének körülményeit még vizsgáljuk azonban a forrás folytatást jelzett.)

 

indexkép: MTI/Komka Péter

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló