2022. augusztus 15., Mária

Eger ügye

#eger #oroján sándor #fidesz #minczér gábor

Minczér Gábor: Valljon színt Oroján Sándor a választási csalás ügyében (VIDEÓ)

Barna Benedek 2022.01.25. 13:03

Az alpolgármester úgy véli, akár tudott a Fidesz akkori kampányfőnöke a csalásról, akár nem, mindenképpen az alkalmatlanságát bizonyította. Oroján szerint a politikai ellenfeleiknek el kellene dönteniük, hogy kit akarnak lemondatni a Fideszből.

 

Ahogy azt mi is megírtuk, nemrég két rendbeli választás rendje elleni bűncselekmény miatt 1 év 6 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték Bódás Biankát, aki a 2019-ben polgármester- és képviselőjelöltként is indult az önkormányzati választáson Egerben. A jelölt ügyében annak idején Mirkóczki Ádám tett feljelentést, miután felmerült a gyanú, hogy Bódás ajánlóívein a Fideszéről másolt aláírások vannak. 

 

A jogerős ítélet megszületése után az ellenzéki pártokat összefogó egri Egységben a Városért Egyesület hétfőn kiadott közleményében lemondásra szólította fel Juhász Ádámot, a 6-os számú választókerület fideszes önkormányzati képviselőjét – arra hivatkozva, hogy ha nem történik meg a csalás, akkor az ő jelöltjük nyert volna a körzetben.

 

Minczér szerint az eset Oroján alkalmatlanságát mutatja

 

Az ügyben Minczér Gábor alpolgármester is megszólalt, aki hétfői sajtótájékoztatóján Oroján Sándort szólította meg (aki az önkormányzati választás idején a helyi Fidesz kampányfőnöke volt).

 

Az EgerInfo beszámolója szerint Minczér leszögezte: korábban ő is töltött be kampányfőnöki pozíciót, végzett már ilyen tevékenységet, ezért tudja, hogy a pártok és a kampány csapatok a szigorú számadású ajánlóíveket úgy őrzik, akár a hímes tojást. Pontosan azért, mert ezek az ívek személyes adatokat, a választók adatait tartalmazzák.

 

Mint Minczér fogalmazott, ezt figyelembe véve

nagyon érdekes mozzanat, hogy miként kerülhetettek ki ezek sz ívek a Fidesz irodából, miként kerülhettek ki Oroján Sándor kezéből, hiszen 2019-ben kampányfőnökként tevékenykedett a választáson. Hogyan kerülhettek ezek ki Bódás Biankához?

 

Az alpolgármester szerint Orojánnak színt kell vallania, hogy tudott-e erről, mert ha igen, akkor Oroján aktívan részt vett egy választási csalásban.

Ha tudott ezekről a dolgokról, akkor felszólítom Oroján Sándort, hogy mondjon le és hagyja el az egri közéletet, mert nem alkalmas sem kampányfőnöknek, sem frakcióvezetőnek sem pedig képviselőnek. Az ő általa hően ahított polgármesteri pozícióról meg szerintem nyugodtan le is mondhat örök időkre.

– fogalmazott Minczér, majd úgy folytatta, hogy amennyiben pedig Oroján nem tudott a csalásról, azzal szintén az alkalmatlanságát bizonyította.

Helyette is elnézést kell kérnem Eger város lakosaitól, és helyette is elnézést kell kérnem a Fidesz szavazóktól, hiszen az ő adataikkal éltek vissza a választás kapcsán.

– mondta az alpolgármester.

 

Minczér Gábor végül az a Fidesz-KDNP közgyűlési frakciójához fordult, és azt mondta, nekik is színt kell vallaniuk, méghozzá frakcióvezetőjük, az egykori kampányfőnök ügyében.

Meddig állnak még ennek az embernek a háta mögött? Meddig viselik még el Oroján Sándor ilyetén tevékenységét? Mikor vallanak színt végre ezzel az emberrel kapcsolatban?

– tette fel a kérdést.

 

Oroján: Döntsék el, ki mondjon le

 

Oroján Sándor a TV Eger megkeresésére úgy reagált Minczér szavaira, hogy szerinte az alpolgármesternek és az Egységben a Városért Egyesületnek egyeztetniük kellene arról, hogy kit is akarnak lemondatni, Juhászt vagy őt. "Amikor dűlőre jutottak, jelentkezzenek a megoldással" – írta válaszában.

 

A választási csalás kapcsán a Fidesz frakcióvezetője azt állítja, a konkrét ügyben "épp az bizonyosodott be, hogy a Fidesz ajánlóíveihez senki nem fért hozzá". Továbbá azt is hangsúlyozta, hogy fideszes jelöltet az eljárás során még csak szabálytalansággal sem gyanúsítottak meg.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló