2021. június 15., Jolán Vid

Eger ügye

Fertőtlenítés, intézménybezárás, közterületi maszkviselés: Egerben ezek voltak a legújabb intézkedések

2019.11.30. 00:00

Az általános szigorítások mellett a városban további járványügyi rendelkezéseket is hoztak.

 

A napokban léptek életbe az újabb országos szigorítások, köztük az este 8 és reggel 5 óra közötti kijárási tilalom, a rendezvények megtiltása, vendéglátó- és szálláshelyek bezárása. Ezek mellett Egerben további járványügyi intézkedéseket is hoztak, amelyekről Mirkóczki Ádám polgármester pénteken a közösségi oldalán osztott meg egy összefoglalót:

 

– A Városgondozás Eger Kft. munkatársai megkezdték a játszóterek és közterületi bútorok fertőtlenítését.

 

– Bezár a Dobó István Vármúzeum, az Egri Kulturális és Művészeti Központ, a Gárdonyi Géza Színház, a Harlekin Bábszínház, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár.

 

– Nem lesz látogatható továbbá az Eger Termál- és Strandfürdő, valamint a Török Fürdő sem.

 

– A nagyközönség előtt bezárnak a sportlétesítmények és az uszodák. A látogatási tilalom alól kivételt képeznek a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportolók, edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából.

 

– Az általános rendezvénytilalom következtében elmarad az Eger Advent programsorozat és nem tartanak semmilyen rendezvényt a Városháza Dísztermében, valamint az Üvegteremben sem.

 

– Kötelező az orrot és szájat takaró maszk viselése az általános rendelkezésen felül a boltok, oktatási- és nevelési intézmények bejáratának 5 méteres körzetében, szociális intézmények bejáratának 5 méteres körzetében valamint a szabadtéri buszmegállókban is.

 

–  Polgármesteri döntés értelmében a kutyafuttatók nyitva maradnak, azonban ezek teljes területén szükséges az orrot és szájat takaró maszk viselése.

 

– Újranyitják a fertőtlenítő pontokat Eger három forgalmas közterületén, a Zalár utcában a Centrum Áruház előtt, a Barkóczy utcán a Spar előtt és a Katona téren a piac mellett. A pontok ingyenes szolgáltatása igénybe vehető hétköznap 9 és 17 óra között, valamint szombaton 9 és 12 óra között.

 

– A Városházán megváltozott ügyfélfogadási rend működik, személyes ügyfélfogadás csak szerdán lehetséges, előzetes telefonon egyeztetett időpont foglalás után.

 

– Az ügyfélfogadás teljes ideje alatt kötelező a maszk viselése, várakozni pedig az épület előtt vagy annak aulájában lesz lehetőség, egymástól 1,5-2 méteres távolságot tartva.

 

– A városvezetés folyamatosan egyeztet a nyitva tartó oktatási-és nevelési, valamint szociális intézmények vezetőivel az esetleges megbetegedésekről és a további nyitva tartás feltételeiről.

 

(Indexkép: police.hu)

 

Sehol egy teremtett lélek - Így ürült ki Eger a kijárási tilalom kezdete után (VIDEÓ)

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló