2022. január 28., Károly Karola

Eger ügye

#egerplusz #eger #civilek #hemo

Február elejéig lehet pályázni a HEMO üzemeltetésére

Barna Benedek 2022.01.04. 12:38

Közzétették a pályázati felhívást.

 

Ahogyogy arról korábban beszámoltunk, Eger közgyűlése még tavaly december 16-i ülésén fogadta el azt az előterjesztést mely a HEMO épületének új funkcióval történő megtöltésére szolgált. Minczér Gábor és Farkas Attila alpolgármesterek megszavazott javaslata értelmében

a HEMO határozott ideig, 2026. december 31. napjáig tartó működtetésére egyes közművelődési közfeladatok ellátása mellett, egyben egy nonprofit szolgáltatóház fenntartására is.

egri Helyőrségi Művelődési Otthon-mti-komka
Fotó: Komka Péter / MTI

 

A Civil Kerekasztal képviseletével egyeztetve a városvezetés célja volt, hogy az egri civil közösségek működésének állandó helyet biztosító, emellett a nyilvánosság számára szervezett események, rendezvények esetében nyitott közösségi tér jöjjön létre. Ennek keretében elsősorban a civil szervezetek és közösségek működésének segítése, a hálózati együttműködés fejlesztése, a szervezetek tagjai közösségi munkájának segítése, valamint az aktív polgárok bevonása, a helyi összefogás erejének erősítése lenne az üzemeltető feladata.


Az önkormányzat kedden közleményben tudatta, hogy a fentiek jegyében megtörtént a pályázat kiírása a felhívást hivatalosan formában Eger honlapján is közzétették (IDE KATTINTVA olvasható).


A pályázat beadásának határideje a mai naptól számított 30 nap.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló