2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#eger #omlás #grőber temető

Ezért történhetett a falomlás az egri Grőber temetőben

Barna Benedek 2022.08.09. 13:22

Az önkormányzat közölte, mi volt a szakemberek előzetes véleménye az esetről. Emellett tudatták azt is, hogy vis major pályázatot terveznek benyújtani a falszakasz felújítására.

 

Mint arról az Egri Ügyek is beszámolt, bedőlt a Grőber temető egyik fala, az omlás következtében urnasírhelyek is megsérültek. A károk miatt az urnatemetőt ideiglenesen lezárták, és több urnát is el kellett szállítani a helyszínről, ezeket az egyik egri temetkezési vállalkozásnál helyezték el ideiglenesen.

 

Az egri önkormányzat az eset kapcsán arról tájékoztatta a heol.hu portált, hogy

a szakemberek előzetes véleményezése alapján feltételezhető, hogy a fal omlása a szárazság miatt következhetett be,

ezért az önkormányzat a kialakult helyzet megoldására vis maior pályázat benyújtását tervezi, továbbá a megsérült urnahelyeket, az urnafalat mielőbb helyreállítják. Az önkormányzat közölte azt is, hogy a Városgondozás munkatársaival az esetleges balesetveszély elkerülése érdekében még a szombaton megtették a szükséges lépéseket.

 

2021-ben a temető egyik falszakaszát felújították a Szederkényi utca felőli oldalon, ezúttal viszont nem ott, hanem a nyugati oldalon, a Szépasszony-völgy felőli részen dőlt ki a kerítésfal. Egyéként a mostani falomlás utáni helyreállításon túl további rekonctrukcióra is szükség volna a temetőben, arra viszont forrásokat kellene elkülönítenie a képviselőtstületnek – ezt Minczér Gábor alpolgármester mondta el a városi tévének nyilatkozva. 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló