2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#eger #temető #grőber temető #urna

Több urnát is elszállítottak a Grőber temetőből a falomlás után – FOTÓK

Kovács Dávid 2022.08.08. 11:15

A hozzátartozókat hamarosan értesíteni fogják.

 

Az egri Grőber temetőben történt falomlás miatt több urnát is el kellett szállítani a helyszínről, ezeket az egyik egri temetkezési vállalkozásnál helyezték el ideiglenesen – derült ki a Városgondozás hétfői Facebook-posztjából.

296373610_5375498075830936_222252013876589579_n
Fotó: Agria Tv

Ahogy korábban az Egri Ügyek is beszámolt róla, eddig ismeretlen okok miatt bedőlt az egri temető egyik fala, az omlás következtében urnasírhelyek is megsérültek, a károk miatt az urnatemetőt szombatra lezárták.

 

A Városgondozás hétfői közlése szerint a sérült urnafalakban elhelyezett urnákat elszállították, ezeket ideiglenesen a Rózsa Károly utcai Fekete Rózsa temetkezési vállalkozás őrzi.

 

‼️‼️‼️FELHÍVÁS‼️‼️‼️FELHÍVÁS‼️‼️‼️ Grőber temetővel kapcsolatosan‼️

Közzétette: Városgondozás Eger Hivatalos – 2022. augusztus 8., hétfő

 

A temetőgondnok által jegyzett szöveg szerint az érintetteket a város önkormányzata rövidesen értesíteni fogja, az urnákkal kapcsolatban a 30/339-0016-os telefonszámon lehet érdeklődni.

 

Minczér Gábor alpolgármester korábbi közlése szerint a károk felmérése már megkezdődött, azt is kutatják, hogyan dőlhetett le a fal, amely aztán összezúzta az urnafalakat. A DK választókerületi szervezete már jelezte: minden segítséget felajánlottak a városvezetésnek, továbbá várják az érintettek jelentkezését is, ha szükségük lenne valamilyen segítségre, amely az ügyintézés során esetlegesen felmerül.

Fotó: Agria Tv

Az urnatemető egyébként vasárnap reggel óta ismét látogatható. "A temetkezési szolgáltató a kegyeleti előírásoknak megfelelően elszállította a megsérült urnákat. A törmelékek takarítását és elszállítását a Városgondozás Eger Kft. elvégezte, így a temető teljes területe ismét biztonságosan látogatható" – jelentette be az egri önkormányzat.

 

A helyi jelentőségű védett temetőkert a Király utcában, a Hatvani temető szomszédságában található. A több mint négyezer négyzetméter alapterületű urnatemetőt 1998-ban nyilvánították védetté.

 

A temetőt a 19. század második felében kezdték használni, miután a város 1866-ban megvásárolta a területet. Mivel id. Grőber Ferenc jelentős összeggel támogatta a temető kialakítását, a család megkaphatta a legnagyobb sírhelyet.

Fotó: Agria Tv

Az évtizedek során számos jelentős egri polgárt temettek a Grőber temetőbe.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló