2024. július 22., Magdolna

Eger ügye

#egerplusz #eger #grőber temető

Immár megújult kerítés áll az egri Grőber temető Szederkényi utca felőli oldalán

Barna Benedek 2021.09.10. 17:24

Megszűnt a méltatlan állapot.

 

Még 2018-ban omlott le a Grőber temető Szederkényi Nándor utcával határos kerítésének alapja, és az a rész azóta is romos állapotban volt. Ahogy arról portálunk is beszámolt, idén júniusban jelentették be, hogy véget érhet ez az állapot, amit Császár Zoltán tanácsnok, a körzet képviselője – aki már az előző városvezetésnél is kezdeményezte a helyreállítást – több szempontból méltatlannak nevezett: egyrészt azért, mert kegyeletsértő a temetőben nyugvók és hozzátartozóik számára, másrészt esztétikailag is aggályos, hiszen a közeli Szépasszony-völgybe látogató turisták nap, mint nap láthatják.

 

Az ikonikus temető 26 méternyi falát mintegy másfél hónap alatt, közel 10 millió forintból állították helyre, a megújult kerítésszakaszt csütörtökön adta át Mirkóczki Ádám polgármester és Császár Zoltán. A tanácsnok a felújításról tartott sajtótájékoztatón a TV Egernek nyilatkozva elmondta, hogy az új támfal építésekor figyelembe kellett venni, hogy megfelelő távolságban legyenek a történelmi síroktól, ezért van kijjebb az új oszlopsor. A városvezető pedig arról beszélt: reméli, hogy az eredetileg napelemparkra kapott pénzből további, régóta esedékes fejlesztések valósulhatnak meg (a közgyűlés nemrég döntött úgy, hogy eláll a napelempark megépítésétől, és a forrást más beruházásokra használja).

 

 

(Indexkép forrása: Mirkóczki Ádám Facebook-oldala)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló