2022. augusztus 15., Mária

Eger ügye

#eger #pályázat #evat #vagyonkezelő

Bő két tucat pályázat érkezett az egri vagyonkezelő társaság vezérigazgatói posztjára

Barna Benedek 2022.05.03. 13:29

A cég igazgatósága megkezdte a beadott pályázatok értékelését.

 

Ahogy azt portálunk is megírta, áprilisban távozott az egri vagyonkezelő holding, az EVAT Zrt. éléről Juhász Éva. Bár Mirkóczki Ádám polgármester ennek kapcsán arról írt, hogy "Oroján Sándor és Mirkóczki Zita választottjai" mentették fel az önkormányzati cég vezérigazgatóját, "mondvacsinált" indokkal – a városvezető erre hivatkozva ismételten javasolta a közgyűlés feloszlatását –, állítását később az EVAT igazgatótanácsának két tagja is cáfolta.

 

Szalóczi Géza és Jánosi Zoltán egyaránt azt írták, hogy közös megegyezés született, és az igazgatótanács Juhász Éva kérésére szüntette meg a vezető munkaviszonyát. Ezen felül az önkormányzat sajtóreferense szintén arról tájékoztatott, hogy miután az igazgatósági ülésén elhangzott, hogy új cégvezetőre van szükség és pályázat kiírásáról döntöttek, Juhász Éva maga kérte, hogy ennek megfelelően rendezzék a jogviszonyát.

 

Az EVAT következő vezetőjét tehát most pályázat útján keresik, és a cég igazgatósága kedden közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy május 2-án, azaz hétfőn "a vezérigazgatói pályáztatás első szakasza eredményesen lezárult".

Az igazgatóság kitűzött célja – miszerint széles körű munkaerőpiaci merítésből válassza ki a megfelelő szakembert – legnagyobb mértékben teljesült. 27 pályázat érkezett a megjelölt határidőre"

– fogalmaztak.

 

Az igazgatóság megkezdte a pályázatok érdemi, szakmai értékelését, hogy május 9-én előkészítetten meghozhassa döntését.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló