2023. június 9., Félix

Eger ügye

#mirkóczki ádám #rendkívüli ülés #evat #közgyűlés #juhász éva

Mirkóczki Ádám már megint feloszlatná az egri közgyűlést

Kovács Dávid 2022.04.12. 13:38

A polgármester ismét szörnykoalíciót és mészárszéket emleget, de a jelenleg rendelkezésre álló információk némileg árnyalják a helyzetet. A vezérigazgató mindenesetre távozik az EVAT Zrt. éléről.

 

“Áprilisban valamikor találkozunk” – zárta a legutóbbi, március 11-én tartott rendkívüli ülést Mirkóczki Ádám, amelynek utolsó perceiben arról beszélt, hogy úgy gondolja, elég lesz április végén, a korábban megadott időpontban újra leülniük az egri képviselőknek, de amennyiben valamiért mégis indokolt lenne korábban találkozniuk, kész egy újabb rendkívülit összehívni, akár a hónap első felében vagy közepén is.

 

Kedden ez is megtörtént, amikor az egri polgármester április 13-ra, azaz szerdára, újabb rendkívüli közgyűlést hívott össze, amelyen  – az önkormányzat honlapján közzétett dokumentumok alapján – ismét kezdeményezi az egri közgyűlés önfeloszlatását. Mirkóczki Ádám ezt a döntését azzal indokolja, hogy az EVAT Zrt. hétfő esti igazgatósági ülésén felmentették a munkavégzés alól a vagyonkezelő holding vezérigazgatóját, Juhász Évát.

A szörnykoalíció és embereik folytatják a mészárszéket. (...) Teljesen nyilvánvaló, hogy ezt a garnitúrát sem a város fejlődése, sem a város működése, sem a felelős városvezetői döntések nem érdeklik, csak és kizárólag az egyéni ambícióikkal vannak elfoglalva. (...) Ezért ahogyan korábban is, ismét benyújtom a közgyűlés feloszlatását, hogy az egriek önthessenek tiszta vizet a pohárba

– írja a polgármester a keddi Facebook-bejegyzésében.

 

Mirkóczki Ádám a közleményben úgy fogalmaz, hogy Juhász Évát "mondvacsinált indokkal" távolították el a pozíciójából, ezért szerda 13 órára egy újabb rendkívüli közgyűlést hívott össze, amelynek összesen öt napirendi pontja lesz, ebből háromnak ő az előterjesztője, kettőnek pedig a fideszes Orosz Lászlóné, aki hétfőn a Facebook-oldalán éppen arról posztolt, hogy április 5-én, azaz múlt kedden, a Fidesz-KDNP frakció rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte a polgármesternél. A poszt szerint azt javasolták, hogy Mirkóczki április 12-re tűzze ki az ülés időpontját, választ azonban – a poszt hétfői élesedéséig – nem kaptak. "Bízom benne, hogy még ezen a héten sor kerülhet a Közgyűlés összehívására" – zárta a posztját Orosz Lászlóné. (Vagyis bejöttek a számításai.)

Az Egri Ügyek közben egy neve elhallgatását kérő EVAT Zrt.-s forrásától úgy értesült, hogy Juhász Éva – aki korábban is az EVAT-nál dolgozott mint gazdasági divizióvezető – saját maga kérte a felmentését, ami közös megegyezéssel történt.
Az értesülésünket az önkormányzat sajtóreferensének későbbi tájékoztatása is erősíti: ő a Heolt arról tájékoztatta, hogy miután az igazgatósági ülésén elhangzott, hogy új cégvezetőre van szükség és pályázat kiírásáról döntöttek, Juhász Éva maga kérte, hogy ennek megfelelően rendezzék a jogviszonyát.
 
Közben telefonon is kerestük az EVAT-ot, ahonnan egyelőre senki nem kívánt nyilatkozni az ügyben, megkeresésünk után mindössze annyit árultak el, hogy Juhász Éva és az EVAT Zrt. igazgatósága "közös egyeztetés útján hozott döntést", kérdéseink után visszahívást és későbbi tájékoztatást ígértek.
 
Mirkóczki Ádám a keddi közleményében ismét a közgyűlés feloszlatására szólította fel az egri közgyűlés tagjait. "Azt kívánom minden képviselőnek, hogy sunnyogás helyett holnap legyen bátorsága igennel szavazni az oszlatásra, hogy az egri választók mondhassanak véleményt a képviselők munkájáról" – zárja keddi közleményét az egri polgármester.
 
Ahogy márciusban az Egri Ügyek is beszámolt róla, Mirkóczki Ádám terve a legutóbbi rendkívüli ülésen nem valósult meg, az önfeloszlatás ügye mindössze néhány perc alatt lekerült a közgyűlés napirendjéről – az erről szóló cikkünket itt lehet olvasni.
 
 
FRISSÍTÉS (04. 13., 08:13): Szerda reggel a momentumos Jánosi Zoltán az Evat Zrt. igazgatósági tagjaként megfogalmazott, a hivatalos Facebook-oldalán megosztott közleményében szintén arról ír, hogy az Evat Zrt. igazgatójának munkaviszonya saját kérésére került megszüntetésre. A teljes bejegyzést itt lehet olvasni.
 
(Indexkép: Mirkóczki Ádám / Facebook)

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló