2024. április 17., Rudolf

Eger ügye

#pajtók gábor #elkerülő út #helyi népszavazás #szabó róbert

Egyértelmű, ahogy el akarja mismásolni a Fidesz-KDNP az egri elkerülő utas népszavazási kezdeményezést

Csarnó Ákos 2023.03.08. 14:55

Pajtók Gábor országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) után most a Szabó Róbert a megyei önkormányzat közgyűlésének alelnöke (szintén Fidesz-KDNP) is beleállt a népszavazási kezdeményezésbe.

 

Korábban beszámoltunk arról, hogy elindulhatott a civilek által kezdeményezett népszavazási kezdeményezés ügyében a támogató aláírások gyűjtése. A kezdeményezéshez csatlakozott több parlamenti párt helyi szervezete, függetlenek és egyszerű egri állampolgárok is. A Momentum még az országgyűlésbe is elvitte a kérdést: Lőcsei Lajos képviselő napirend előtti felszólalásban adott tájékoztatást a témáról, mi több, még Pajtók Gábornak (aki pár napja már megszólalt és nem támogatta a népszavazást) is vitt volna aláírás-gyűjtő íveket és arra kérte, hogy segítsen a gyűjtésben, de a város országgyűlési képviselője nem tartózkodott a teremben. Az alábbi videóban megtekinthetik a felszólalást:

 

 

Lőcsei felszólalását követően Szabó Róbert megszólalt a közösségi médiában, szavaival élve „kijött belőle” és az alábbi sorokat üzente a képviselőnek, így mindenkinek, aki a népszavazás ügye mellett áll ki. Az alelnök mindenre kitér csak pont a népszavazási kezdeményezést hagyta ki az üzenetéből.

Kedves Lőcsei Lajos!

Meghallgattam a hozzászólását. Látszik, hogy fogalma sincs Eger és az egriek helyzetéről. Egerben az elmúlt években drasztikusan megnövekedett a gépjárműforgalom, mint más városokban is Magyarországon. Nem az átmenő forgalom a probléma, mert az minimális, hanem a városon belüli. Biztos nem próbált még reggel 8 előtt vagy délután 4 után közlekedni a városban. Ezt tetőzi, hogy a város egy völgyben, az Eger-patak völgyében helyezkedik el, ezért nem attól a szmogtól kell tartani ami lesz, hanem attól ami van. Az elkerülő út egy lehetőség, hogy jelenlegi helyzeten változtassunk. Ön az egriek nevében beszél úgy, hogy lövése sincs arról amit az egriek akarnak. Szerintem egy élhető, közlekedhető várost akarnak, ahol az egyik városrészből el tudnak jutni a másikba. A tervezett tehermentesítő esetében egy kétsávos útról van szó. Járt már a Vörösmarty úton vagy a Kertész úton? Ott is emberek élnek. Ezzel csak arra utalnék, hogy a kérdés összetettebb, mint ahogy Ön azt láttatni kívánja. Ön nem az egrieket képviseli, ne is tegye az nagy felelősség, csak uszít, hangulatot kelt és össze-vissza beszél.

 

A három kérdés amúgy mindenkinek ad lehetőséget, hogy igénye szerint csatlakozzon. Aki nem szeretne elkerülő utat az ugyanúgy talál kérdést mint az, aki szeretne, sőt még a nyugati elkerülő útvonalról is lehet véleményt nyilvánítani.

 

Ennek tekintetében furcsa, hogy Eger országgyűlési képviselője után a megyei közgyűlés alelnöke sem áll ki a kezdeményezés mögött hanem a kezdeményezőket támadja és egyértelműen a belső nyomvonalat támogatja hallgatólagosan.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló