2023. október 1., Malvin

Eger ügye

#pajtók gábor #elkerülő út #helyi népszavazás

Pajtók Gábor beleállt az elkerülő útról szóló helyi népszavazási kezdeményezésbe

Csarnó Ákos 2023.03.02. 20:48

Nem, nem, nem.

 

Megszólalt Eger fideszes országgyűlési képviselője az elkerülő út ügyében, miután a kérdéseket hitelesítették és elindult a támogató aláírások gyűjtése. A képviselő megszólalásából az látszik, hogy az eredetileg külső nyomvonalnak szánt tervet kevésbé támogatja, az viszont nem világos, hogy miért a Momentumot támadja, amikor civilek kezdeményezték a helyi népszavazást az ügyben. Hacsak azért nem, mert ma megemlítették az ő szerepét is az ügyben egy Momentumos eseményen.

Fontosnak tartom, hogy az egri elkerülő kapcsán néhány dolgot tisztázzak, mert a téma politikai haszonlesők célpontjává vált – írta ki a hivatalos közösségi oldalára Eger országgyűlési képviselője.

 

Az egri elkerülő út - a tervezés alatt álló nyomvonal folyosói - kapcsán két szempont feszül egymásnak.

 

Az egyik - amely a közösségi tervezés során kiadott kérdőívek eredményének kiértékelése során is megállapítást nyert-, a lakosságnak fontos, hogy az elkerülő út minél jobban tehermentesítse a város jelenlegi, belső úthálózatát. Ezt a feltételt, a szakemberek álláspontja szerint a belső nyomvonal lényegesen nagyobb hatásfokkal biztosítja.(Miként a déli-, a központi-, és az északi városrészek megközelítését is.)

 

A másik: az elkerülő út nyomvonalával érintett városrészekben lakók lényegében a jelenlegi status quo megtartásában érdekeltek.

 

Vélelmezhetően azért, hogy életminőségükben semmilyen, általuk negatívnak vélt változás ne történjen. Ezért részesítik előnyben a külső nyomvonalat.

Ennek a két szempontnak kellene a lehető legkevesebb érdeksérelem mellett érvényesülni.

 

Tudomásom szerint a lakossági érdekek figyelembe vételével megtörtént a belső és külső nyomvonal összehangolása. Ennek alapján a szakemberek által kialakított belső nyomvonal most már több, mint 100 m-re halad a település szélén lévő lakóházaktól.

 

Komoly aggodalommal tölt el, hogy egyes közszereplők igaztalan állításokkal, illetve szakmai kérdésekben szakértelem híján nyilvánulnak meg, felesleges indulatokat kovácsolva. Ebbe a folyamatba illeszkedik a Momentum mostani akciója is.

 

 

Olvasóink ide kattintva olvashatnak az elkerülő út ügyeiről.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló