2023. március 30., Zalán

Eger ügye

#mi hazánk #elkerülő út #népszavazás #helyi népszavazás

A Mi Hazánk is segít az elkerülő utas népszavazás ügyében, de Pajtók Gábor országgyűlési képviselő segítségére is számítanak

Csarnó Ákos 2023.03.04. 09:27

Egyre szélesebb az elkerülő út ügyében kezdeményezett helyi népszavazás mögötti támogatói közösség, a DK nincs közöttük

 

A Mi Hazánk és magam is támogatjuk a népszavazás-kezdeményezést és a három kérdést, hogy az egriek véleményt nyilváníthassanak az ügyben. Ezt nem tekintjük pártpolitikai kérdésnek, vissza kell venni az irányítást, hogy ne Budapesten döntsék el, mi legyen itt Egerben

– tájékoztatott dr. Pápai Ákos, a párt egri elnöke és önkormányzati képviselője. Az íveket elkérték és a tagjaik saját maguk is gyűjteni fogják az aláírásokat és a Dobó téren is megtalálhatóak lesznek.

 

A sajtótájékoztatón szóba került az egri politikai szervezetek támogatási szándéka is. Pápai jelezte, hogy számít Pajtók Gábor fideszses országgyűlési képviselő segítségére is.

Dr. Pajtók Gábornak azt üzenem, hogy több időt töltsön az emberek között és beszélgetni kellene velük. Nézze meg az új munkaköri leírását, mert most nem a kormányt képviseli Heves megyében, hanem az egrieket a parlamentben

– jelezte a képviselő.

 

Kovács F. László, az Egri Kertvárosi Civil Társaság képviselője azt hangsúlyozta, hogy az aláírásgyűjtés pártfüggetlen, amihez pártpolitikai érdek nem fűződik. Csatlakozott az ügyhöz Mirkóczki Ádám polgármester valamint a MSZP helyi szervezete is.

Pajtók Gábortól is kérjük segítsen nekünk, hogy megvalósuljon a népszavazás

– fogalmazott a népszavazás kezdeményezője. Az egri Közgyűlésben helyet foglaló Fidesz frakció is támogatja az aláírásgyűjtést és a népszavazást.

 

 

A városban jelen lévő nagyobb politikai formációk közül DK sem csatlakozott az aláírásgyűjtéshez, de nem is formált véleményt a népszavazás ellen, noha a párt álláspontja szerint nincs is szükség elkerülő útra.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló