2022. augusztus 8., László

Eger ügye

#labdarúgás

Egri foci: semmis a Sportiskola felmondása, marad minden a régiben!

Csarnó Ákos 2022.01.04. 10:03

Most már nyugodtan mondhatjuk, hogy az olcsó, polgármesteri populizmus mögött semmi sincs.

 

Kedélyborzolós események történtek az egri foci háza táján a nyáron és az ősszel, azóta csillapodtak az indulatok. Több cikkben elemeztük Mirkóczki Ádám polgármester elszabadult hajóágyúra hasonlító tevékenységét, az Egri Városi Sportiskola, egy sportegyesület és a DVTK adok-kapokját, most azonban új fejleményekről tudunk beszámolni.

 

Október közepén írtunk egy összefoglaló cikket arról, hogyan állt akkor az egri foci ügye. A polgármester még nyáron azzal kezdte a történetet, hogy kijelentette: Egerbe egri foci kell, a diósgyőri társaságnak pedig távoznia kell! Csak közben a szerződések hátterét nem pontosan átlátva, nem ismerve olyan intézkedésekre adott utasítást, ami károkat okozott az egri labdarúgás-utánpótlásnak, magára haragított rengeteg szülőt és a DVTK-t egyaránt.

 

A polgármester október elején tartott egy tájékoztatót arról, hogy megtörtént egy nagyobb átvizsgálás és már látszik, hogy milyen megoldása lehet a kialakult helyzetnek. Ezek után dokumentumokat mutattunk be arról is, hogy miként mondta fel az Egri Városi Sportiskola az Egri Labdarúgó Sport Kft-vel kötött megállapodást 2021. október 7-én. Korábban egy Sportegyesület került a polgármester (és utasítására a sportiskola) célkeresztjébe. Az ő pályahasználatukat is mondvacsinált okokra hivatkozva mondta fel a Sportiskola (részletek ide kattintva érhetők el) így jelentős károkat okozva a helyi labdarúgó utánpótlás-nevelésnek.

 

Természetesen az érintett Egri Labdarúgó Sport Kft. – ami a DVTK-hoz köthető cég – nem hagyta annyiban a felmondást és bíróságon támadta meg a sportiskola döntését. Információink szerint ezt a pert a Városi Sportiskola elveszítette, ugyanis az ebben az évben kötött bérleti szerződés felmondása a bíróság szerint csak ideiglenesnek bizonyult, így az semmis.

 

Röviden összefoglalva jelenlegi helyzetet tehát megállapítható, hogy Mirkóczki Ádám az Egri Labdarúgó Sport Kft. és helyi civil szervezet elleni hadjárata odáig jutott, hogy a felmondás nem lett szakszerűen megfogalmazva, azt a bíróság előtt képviselni nem tudta Sportiskola. Megállapítható ezáltal, hogy az olcsó, nagyhangú polgármesteri populizmus mögött – ebben az esetben a DVTK és civilek elleni hergelés mögött – nincs semmi érdemi. Amint választ kapunk az érintettektől tájékoztatni fogjuk olvasóinkat, hogy az okozott károkat miként fogja kompenzálni a Sportiskola és ezáltal, rajta keresztül Eger városa?

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló