2022. október 6., Brúnó Renáta

Eger ügye

#eger #berecz mátyás #demokratikus koalíció #ellenzéki összefogás #egységben magyarországért

Demokratikus Koalíció: a végletekig kiállunk Berecz Mátyás mellett

Barna Benedek 2022.01.13. 16:12

Az egri országgyűlési képviselőjelöltet a napokban rúgták ki a vármúzeumból, ami az ellenzéki szervezetek szerint politikai üzenetet is hordoz. Most választott pártja is megszólalt az ügy kapcsán.

 

Miután január elején elbocsátották várbeli muzeológus állásából az egyesült ellenzék egri országgyűlési képviselőjelöltjét, Berecz Mátyást – szerinte jogtalanul –, politikai partnerei közös közleményt adtak ki, melyben azt írták, a kirúgás "túlmutat egy egyszerű felmondáson: politikai üzenetet is hordoz". Ez szerintük a Fidesznek jön jól, hiszen az, hogy Bereczet megfosztják a jövedelmétől, az ő elbizonytalanítását és a támogatói megfélemlítését szolgálja.

 

Az aláírók között az ellenzéki pártok többsége és a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom, valamint az Egységben a Városért Egyesület szerepelt, kimaradt azonban a Demokratikus Koalíció – amelynek ugyan Berecz nem tagja, de győzelme esetén az ő frakciójukba ülne – és a Jobbik. Ezt követően az önkormányzat hírportálján, az EgerInfo oldalon megjelent egy cikk, melyben arról írnak, hogy ez a tény "beszédes", és felvetik: a két párt támogató aláírásának hiánya azt jelentheti, hogy a DK és a Jobbik "magára hagyták Bereczet". Ezt maga az összellenzéki jelölt cáfolta portálunknak.

berecz-mátyás-fb
Kép forrása: Berecz Mátyás / Facebook

A DK helyi szervezete pedig csütörtökön az alábbi közleményt adta ki: 

 

"A napokban történt események rámutatnak arra, hogy a Fidesz a végsőkig elmegy, ha valaki az útjában áll.

 

Azonnali hatállyal menesztették Berecz Mátyást a munkahelyéről, ahol kitűnő szakmai munkát végzett, sokat köszönhet neki a Dobó István Vármúzeum és Eger városa is. Hogy a jelenlegi igazgató megalapozottan hozta-e a döntését, majd a bíróság eldönti. Természetesen mindenki emlékszik rá, hogy a Fidesz ültette oda és most nagyon jól jött a szolgálata. Mindehhez a városvezetés asszisztálása teljes kudarc, szakmailag és politikailag is. A Fidesszel karöltve mindent megszégyenítenek, amiért küzdünk és dolgozunk.

Hírportáljukon közölt hazugságukat, miszerint a Demokratikus Koalíció kihátrált volna a közös ellenzék jelöltje mögül, egyenes visszautasítjuk és egyúttal felszólítjuk a városvezetést, hogy fejezzék be az ellenzéki képviselők folyamatos gyalázását.

A végletekig kiállunk Berecz Mátyás mellett és így teszünk a jövőben is, ugyanakkor egyes politikai kalandorok, álellenzéki képviselők már soha többet nem fogják élvezni a támogatásunkat."

 

Berecz Mátyás úgy nyilatkozott: egy egyszerű "malőr” volt, hogy a határidőre a DK nem szignózta a közleményüket, és ugyanez történt a Jobbik esetében. "Csúnya dolog volt, hogy az önkormányzati hírportál azonnal beleállt a témába" – tette hozzá a politikus.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló