2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#választások #berecz mátyás

Politikai okokból menesztették Berecz Mátyást a támogatói szerint

Csarnó Ákos 2022.01.12. 07:58

Kinek az érdeke a lejáratás?

Korábban beszámoltunk arról, hogy vélt és valós indokok miatt Berecz Mátyást (aki volt Eger alpolgármestere, jelenleg önkormányzati képviselő, korábban is dolgozott az egri várban) ismét távozásra kényszerítették a várból. Akkor portálunknak nyilatkozott az érintett, most a politikai partnerei álláspontját is olvashatjuk. Az alábbi nyilatkozatot az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd Magyarországért Párt, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, az LMP és az Egységben a Városért Egyesület adta ki és juttatta el szerkesztőségünknek:

 

Egy felmondás, egy elbocsátás, és főként annak módja mindig a munkáltatót minősíti, a jogszerűsége pedig a bíróságra tartozik. Úgy tudjuk, hogy Berecz Mátyás megteszi az ezzel kapcsolatos jogi lépéseket. 

 

Az, hogy az ellenzék közös jelöltjét, egy önkormányzati képviselőt, korábbi alpolgármestert távolítanak el munkahelyéről, már túlmutat egy egyszerű felmondáson: politikai üzenetet is hordoz. Ilyen esetben mindig fel kell tennünk a kérdést, hogy kinek használ ez a lépés? Nyilván jól jön az ellenfelének, hogy megfosztja a riválisát a jövedelmétől, ezzel akarván elbizonytalanítani, a támogatóit pedig megfélemlíteni. 

A Fidesz jelöltje, Pajtók Gábor ezidáig a "Grál-lovag" szerepében tetszelgett a nyilvánosság előtt. Ha az ő megrendelésére történt ez az eltávolítás, akkor ezzel a lépéssel is beilleszkedett a pártja soraiba. Miközben ő a jól fizető hivatalának minden eszközét és az adófizetők pénzét felhasználva kampányol, addig az ellenfelét mondvacsinált ürüggyel kirúgatja. A magyar embereknek ez olyan nagy meglepetést nem okozhat, hiszen a Fidesz egész kormányzásának ez a lényege: egzisztenciálisan ellehetetleníteni mindenkit, aki nem az ő szekerüket tolja, vagy egyáltalán ellenvéleményt mer nyilvánítani. Ez az egyik oka, amiért a választók le fogják őket váltani tavasszal. Mert elegük van a naponta tapasztalt megfélemlítésből, a "megveszlek kilóra" kormányzati mentalitásból. 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló