2024. június 21., Alajos Leila

Eger ügye

#eger #hajdúhegy #játszótér #károlyváros #látványterv

Ilyen lehetne a Hajdúhegy és a Károlyváros új játszótere Domán Dániel szerint

Barna Benedek 2022.05.31. 15:06

Látványtervet mutatott be a képviselőjelölt, és választási ígéretként azt mondta, keresni fogja a forrásokat a megvalósításra.

 

Az egri hetes választókörzetben tartandó időközi választás kampányában most a közlekedési problémák után most a játszótér lett a téma. A napokban a Mi hazánkos jelölt, Bábel Ildikó a leromlott állapotú játszóterek felújítását szorgalmazta, kedd délelőtt pedig a függetlenként induló Domán Dániel egy új, a városrész számára megálmodott játszótér látványtervét mutatta be.

 

A képviselőjelölt sajtótájékoztatóján felidézte, hogy még 2019 őszén adták át a körzet új közösségi parkját az akkori önkormányzati választások hevében, így született meg a Hajdúhegyi Kultúrpont. Domán szerint a kezdeményezés jónak bizonyult – a park rendezett lett, új köztéri bútorokat kapott –, azonban "sajnos ma már semmilyen kultúrát nem tartalmaz a cigicsikkeken, az automata kávéspoharakon és a kommunális hulladékon kívül".

DSC07804501_online
Fotó: Balla Bence

Mint mondta, a városrészben ezen a nagyon kis helyen kívül semmilyen közösségi park nem található, és ha már egyelőre a laktanya udvarán nem valósulhat meg közösségi tér, addig "azzal kell dolgoznunk és terveznünk, ami már adott". Ebből a megfontolásból szeretné jobbá tenni, szebbé varázsolni a közösségi parkot, mint jó kezdeményezést.

 

"Ezen a városrészen, ebben a körzetben évtizedek óta hiány egy játszótér. A környéken több társasház is van a Vörösmarty, Hatvanasezred, Sertekapu, Tizeshonvéd és a Baktai utcákban. Rengeteg család él kisgyerekekkel, akik egy normális közpark és játszótér nélkül nőnek fel. Nem utolsó sorban itt az Epreskerti úti óvoda, amely gyerkőceinek nagy kedvence lehet a tervezett játszótér" – fogalmazott.

baktaiutikozossegiter_ujratervezes_latvanyterv

Domán szerint az általa bemutatott terv nem emészte fel százmilliókat, bármilyen kisebb pályázatból, vagy önkormányzati költségvetésből megvalósítható, és nem tartana hónapokig a játszótér felépítése. Az elképzelés szerint

a betonos területre esésvédő gumilapok kerülnének, közepén egy nagy játszóvárral. A drótkerítés négy sarka is megmaradna, ezeket sárga lonccal vagy más, könnyen kezelhető futónövénnyel (ami nem szemetel) beborítva vonzóvá és különlegessé teheti a teret. A pihenősarkok kialakítása mellett egy biciklitároló és egy ivókút is elhelyezésre kerülne. A további tereprendezéssel, járdafelújítással és akadálymentesítéssel, virágágyásokkal és bokrokkal díszítve igazi közösségi térré alakulhatna ez a terület.

A képviselőjelölt azt ígérte, megválasztása esetén, június 26-tól keresni fogja a pályázati lehetőségeket, a megfelelő források és szakemberek felkutatását. "Igazából várni se muszáj addig, hiszen akármelyik településfejlesztési vagy várostratégiai pályázatba beilleszthető, ugyanis zajlanak az 2021-27-es ciklus uniós pályázatainak munkái" – tette hozzá.

 

A tavasszal lemondott Berecz Mátyás helyére Domán Dániel mellett két másik függetlenként induló jelölt, Bodnár Pál és Oravecz János Tamás pályázik, valamint Farkas Richárd borász (az egri városvezetés és a volt helyi jobbikosokból szerveződő Egri Gárdonyi Kör támogatásával), a körzet korábbi képviselője, a fideszes Orosz Lászlóné Ibolya és a szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom jelöltjeként induló, a helyi közéletben újoncnak számító Bábel Ildikó. Az időközi választás június 26-án lesz.

 

 

DisclaimerDomán Dániel a közírói tevékenysége részeként az utóbbi években az Egri Ügyek egyik külsős szerzője volt. Az impresszumunkban nem szerepelt – hiszen külsős volt –, de több szöveges, illetve videós anyaga is megjelent az oldalon. Politikai szerepvállalása miatt a továbbiakban azonban nem fog publikálni a portálunkon, a legutolsó anyaga március végén jelent meg az oldalon.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló