2021. december 6., Miklós

Eger ügye

Blaskót jelölte a kormányoldali többség a Gárdonyi élére, de Szőcs pályázata bizonyult a legjobbnak

2019.11.30. 00:00

A színházigazgatói pályázatokról döntő bizottságban az Emberi Erőforrások Minisztériuma és tanácsadói voltak fölényben. Az egri delegáltak politikai nyomást emlegettek.

 

Az Egri Ügyek értesülései szerint, bár szakmai szempontból Szőcs Artur, a Miskolci Nemzeti Színház rendező-színművészének pályázata bizonyult a legjobbnak, az igazgatói pályázatokat bíráló bizottság többsége Blaskó Balázs jelenlegi direktort támogatta a Gárdonyi Géza Színház élére. A bizottságban többségben vannak az Emberi Erőforrások Minisztériumának, illetve tanácsadó testületének, a Színházművészeti Bizottságnak a delegáltjai, így az ő akaratuk érvényesülhetett.

 

Csütörtöki sajtótájékoztatóján a bizottság egyik önkormányzati delegáltja, az Egységben a Városért képviselője, Mirkóczki Zita azt mondta: szakmai helyett politikai döntést hozott a testület. A bizottság másik városi delegáltja, Berecz Mátyás alpolgármester pedig az Egri Ügyeknek adott interjúban azt mondta: politikai nyomást gyakoroltak rájuk az igazgatói pályázat kiírása után.

 

Az új direktor személyéről végül elvileg Eger közgyűlése dönthet, ha viszont az egri képviselők többsége elutasítja a bizottság jelöltjét, akkor Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterének és Mirkóczki Ádám egri polgármesternek kell külön megegyeznie a Gárdonyi igazgatójáról. Ennek hiányában az állami támogatást nem folyósítják a színháznak.

 

Politikai döntés született a Gárdonyi igazgatójáról, az egri képviselők véleményét lesöpörték

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló