2022. szeptember 25., Eufrozina Kende

Eger ügye

#berecz mátyás #demokratikus koalíció #előválasztás #jobbik

Ezt is megértük: a Jobbik elnöke arra buzdít, hogy a DK-s Berecz Mátyásra szavazzanak az emberek

Barna Benedek 2021.06.08. 12:17

Jakab Péter pártja nem állít saját jelöltet az egri előválasztáson, ehelyett a Demokratikus Koalíció színeiben induló volt alpolgármester mögé álltak be.

Nem is olyan régen még elképzelhetetlennek tűnt, hogy a Jobbik szocialista vagy a Demokratikus Koalíció színeiben induló jelöltek mögé álljon be, az eléggé különböző felfogású pártok közeledése majd teljes összefogása után viszont ez már nem túl meghökkentő, még ha esetleg szokatlan is. Az ősszel tartandó ellenzéki előválasztás kapcsán több körzetből érkezett ilyen bejelentés, és most már kiderült, hogy Egerben is így lesz: Jakab Péter Jobbik-elnök közölte, hogy a Heves megyei 1. számú választókerületben a DK jelöltjét, Berecz Mátyást támogatják.

Berecz Mátyás azt képviseli, amit mi: a szabadabb közéletet, az igazságosabb választási rendszert, független egyetemeket, önkormányzatokat és igazságszolgáltatást tűzte a zászlajára.

– írta Jakab, aki szerint a volt egri alpolgármester komoly esélyekkel indul az előválasztáson.

 

Mivel tehát a Jobbik nem álít saját képviselőjelöltet, az eddigi bejelentések alapján Berecz Mátyás (a DK támogatásával), Jánosi Zoltán (Momentum) és Mirkóczki Zita (MSZP) küzdhet meg a helyiek szavazataiért. Ha tájékozódni szeretne arról, hogy a jelöltek mégis mit is gondolnak a körülöttük lévő szűkebb és tágabb világról, akkor ajánljuk a közelmúltban velük készült interjúinkat: Mirkóczki Zitával készült beszélgetésünket IDE KATTINTVA, a Berecz Mátyás-interjú ITT, míg Jánosi Zoltáné ITT olvasható.

 

 

(Indexfotó: Domán Dániel)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló