2023. december 8., Mária

Vélemény

#oroján sándor #fidesz #pajtók gábor

Pajtók Gábor oszlatná az egri Fidesz szervezetet, de ezt sem sikerül csendben elintézni

Csarnó Ákos 2022.12.06. 09:04

Nem jó előjel.

 

Mindig nagy bajt jelent egy pártnál, ha egy helyi szervezetét fel kell oszlatni: belső ellentétek, személyes ambíciók, központi iránytól való eltérés, vagy éppen ezek összessége miatt. A Fidesz kívülről gránitmonolit felszíne alatt, mint minden emberek alkotta szervezetben, van küzdelem, csak ez nem látszik kifelé. Egy-egy felröppenő oszlatós hír tehát a baj jele.

 

Pár hete lehetett hallani arról, hogy Budapesten két választókörzetben is történt oszlatás, mai hír pedig az, hogy Németh „Rezsi” Szilárd Csepelen is oszlatott. Illetve nem ő személy szerint, hanem az erre jogkörrel rendelkező szervezet, de jól látszik, hogy a három verést is kapott Fidesz beszélő fej a sikeres Fideszes polgármester ellenére is el tudta érni a helyi szervezet lecserélését.

 

Ami hasonlóságot láthatunk a csepeli és az egri esetek között az a leszámolás (vagy aki más szemszögből értelmezi: rendrakás) szándéka. Nem tudom Csepelen mi volt a központi baj, de itt Egerben már régóta, többször is írtunk a helyi Fidesz kétfejűségéről. A 2019-es önkormányzati választás előtt a belső küzdelmeket, a Nyitrai-Habis sztorit még el lehetett takarni, de a választási vereség miatt, a csőrből kihullott sajt elvesztése gyakorlatilag fénysebességgel hozta felszínre ezt a kétfejűséget és az ebből fakadó ellentéteket. Kezdve Nyitrai Zsolt választókerületi elnökségi leváltásától, Pajtók Gábor kinevezéséig, majd országgyűlési képviselő-jelöltté válásán keresztül a felemás kampánnyal megnyert országgyűlési képviselőségig. Miközben egy elvert egri Fidesz az egri Közgyűlésben mára egy időközi választást is behúzó erős és kikerülhetetlen hatalmi pólust alkot Oroján Sándor vezetésével, aki erre alapozhatja a helyi Fidesz formális és informális vezetését.

 

Ez természetesen bőszíti Pajtókot, aki elveszítette a türelmét és nyíltan ostorozta párton belüli belső vetélytársát:

Értékek helyett érdekek

Az egri közgyűlés már egy ideje a meddő, egyéni ambíciók által túlfűtött politikai csatározások színtere, ami lassan a város működését veszélyezteti.

A júniusi közgyűlésen Oroján Sándor az országgyűlési képviselő és a frakció feje felett elvtelen paktumot kötött az MSZP-s Mirkóczki Zitával.

Az elvtelen alkuhoz kötődő, szakmaiatlan és törvénysértő közgyűlési döntés miatt az egriek érdekében tárgyalásokat kellett kezdeményeznem Eger polgármesterével. A mai döntés mélységesen elszomorít.

Be kell látnunk, hogy Oroján Sándor az értékek helyett az egyéni érdekek mentén politizál, elárulva a választópolgárokat.

Az már csak hab a tortán, hogy ez a kirohanás tökéletesen passzolt Mirkóczki Ádám polgármester véleményéhez és politikai kívánságához, akinek antagonisztikus ellenségévé vált a fideszes frakcióvezér. Ebben a történetben így aztán az egri polgármester is benne van alaposan, viszont Pajtóknak a polgármesterrel kötött paktuma megközelítőleg annyira háborítja fel a fideszes választókat mint a sokat kárhoztatott Oroján-Mirkóczki paktum.

 

De ami a lényeg!

 

A mai (keddi) napon teszik meg az érintett felek az egyeztetést a központban, ahol verdiktet fognak mondani, hogy lesz-e oszlatás, avagy sem. Kiderül, hogy lesz-e a felek, vagyis Oroján és Pajtók között valamiféle megegyezés vagy indul az eke és a szántás. Most kiderül, hogy az egri kétfejű sas melyik feje erősebb, vagy a Fidesz központjában ráteszik a fedőt a fazékra és nem mernek oszlatni.

 

Van ugyanis egy nagyon fontos különbség az eddigi hírekben olvasható oszlatások és az egri oszlatás között. Azok megtörténtek, csendben, a színfalak mögött, még az érintettek is csak az oszlatások kimondásáról értesültek, az egri oszlatás viszont csak terv és mégis kiszivárgott. Ez nem jó előjel.

 

indexkép: Pajtók Gábor facebook 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló