2024. május 20., Bernát Felícia

Vélemény

#buszpályaudvar #egervin #imcs

Mi létesüljön a vasútállomás melletti romos területen? - SZAVAZÁS

Csarnó Ákos 2023.09.21. 13:11

Bizottsági előterjesztésben  volt arra egy terv, hogy a romos, gazos terület hasznosításra kerülne, erről korábban adtunk tájékoztatást.

 

A területen az Egervin csarnokai álltak régebben, melyeket 2012-ben elbontottak, azóta, vagyis már több mint 10 éve üresen pusztul a telek a belváros legforgalmasabb kapujában. Szeptember 18-i ülésén most egy újabb ide szóló elképzelést tárgyal a Városi Urbanisztikai, Klíma és Környezetvédelmi Bizottság, az elképzelések szerint egy áruház érkezne a vasútállomás mellé.

 

 

A bizottság meg is tárgyalta a kérdést, de végül nem támogatta az előterjesztést. Nem az épülettel van baj elsősorban a bizottság szerint, hanem a telek sorsát végérvényesen eldöntő beépítéshez kért hozzájárulással. Ha ugyanis az előterjesztésben felkínált két döntési javaslat bármelyikét megszavazzuk, azzal végérvényesen eldöntöttük volna, hogy a telek kikerül az Intermodális Csomópont (IMCS) akcióterületéből.

Ön mit gondol? Mi létesüljön a romos terület helyén?

 

 

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló