2022. november 30., András Andor

Vélemény

#eger #Sior #szoboravatás #vicuska és gergő

Még egyszer Vicuska és Gergő szobráról

2021.05.30. 21:26

Szombati cikkünkben beszámoltunk Eger új köztéri szobráról, amelyet civil kezdeményezésre és közadakozásból állítottak fel a Végvári vitézek terén. Az Egri csillagok nyitójelenete inspirálta az alkotást, amelyen a regény két ismert alakja, Vicuska és Gergő látható, ahogy a patakban fürödnek.

 

Vasárnap aztán írtunk egy szelíd véleményt arról, ami a közösségi online térben azóta a szoborral történik, pontosabban arról, hogy egy köztéri alkotást véleményezni szabad és tulajdonképpen kell is, de annak meglennének az alapvető kifejezési formái. Siort, állandó rajzmesterünket is megihlette a szobor és egyes polgárok egyedi kapcsolata, íme:

 

szobor

 

Sior Facebook-oldala az egyik legizgibb hely a közösségi éterben, érdemes benézni hozzá, KATT IDE még több Siorért! De akinek még több kell kedvenc művészünkből, annak érdemes az Insta-oldalát is meglátogatni.

Kedves Olvasóink, Sior társadalmi munkában, teljesen ingyen rajzol nekünk, pontosabban Önöknek szinte minden nap. Ha valaki szeretné és tudja is őt, a művészetét anyagilag támogatni, a Patreon nevű oldalon keresztül megteheti, IDE KATTINTVA. (A Patreon egy művészeti platform, amelyet világszerte használnak, egyebek közt művészeti kezdeményezések, művészek patronálására.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló