2024. július 25., Jakab Kristóf

Riasztó

#balaton #balatonaliga #bódvalenke

Megtalálták a Balatonban eltűnt borsodi fiúk holttestét

Kovács Dávid 2022.06.07. 09:51

Reggel érkezett egy bejelentés egy horgásztól, hogy lát egy holttestet lebegni a víz felszínén.

 

Megtalálták annak a két fiúnak a holttestét kedden délelőtt, akik szombat este merültek el a Balatonban, közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

Az ügyeletes szóvivő elmondta: az egyik fiatal holttestét a balatonaligai vízterületen vették észre egy csónakból. Ettől a helyszíntől nem messze a vízirendőrök megtalálták a másik fiatal holttestét is. A közlés idején még tartott a partra szállításuk.

A rendőrség szóvivője az Indexnek nyilatkozva arról beszélt: reggel érkezett egy bejelentés egy horgásztól, hogy lát egy holttestet lebegni a víz felszínén. "Odasiettünk, és kivittük a holttestet" – mondta.

 

Ahogy korábban az Egri Ügyek is beszámolt róla, két tizenéves fiú Balatonaliga partjaitól 300-350 méterre merült el a vízben még szombat este. A harmadik fiatalnak egy csónakos segített partra jutni, miután meghallotta a segélykiáltásait. Mint kiderült, a bódvalenkei és a tornanádaskai fiúk kőművesnek, illetve hegesztőnek tanultak, nemrég pedig a Balatonnál találtak munkát. Egyikük most látta először a magyar tengert.

 

A szóvivő – pontosítva a korábbi adatokat a fiúkról – elmondta, hogy mindkét áldozat 17 éves volt. Mint korábban írtuk, a balatonaligai kettős tragédia túlélőjét sokkos állapotban emelték ki a vízből, sok vizet nyelhetett, többször is hányt a csónak oldala fölött. "Soha nem hittük volna, hogy egy fürdőzésből tragédia lehet" – nyilatkozta később.

 

Az őt kimentő horgász elmondása szerint mindhárman ugyanazon a szörfdeszkán ültek, közel 400 méterre lehettek a parttól, aztán beborultak a vízbe.

A srácok között kitört a pánik. A deszka kezdett befelé sodródni tőlük, ők pedig kétségbeesetten kapálóztak. Rémisztő volt látni, azonnal indultunk feléjük. Csak egyikük tudott úszni, próbált segíteni a másik kettőn, akik teljes pánikban, rémülten kapaszkodtak belé. Őt is lenyomták a víz alá. Aztán a harmadik fiatalember kicsit eltávolodott tőlük és teli torokból kiabált segítségért. A másik két fiú feje még néhányszor felbukkant a vízből, azután az egyik, majd a másik is végleg elmerült.

– idézte fel emlékeit a férfi.

 

Az egyik áldozat apja szerint a fiúk nem voltak jó úszók, ezért szerinte maguktól nem mentek volna ilyen messzire a parttól. "Az a nyavalyás szörfdeszka lehet az oka mindennek. Életben maradt társuk mondta, hogy a parton hevert, észrevették és azzal mentek be a vízbe. Biztos, hogy a szél sodorta be őket vagy négyszáz méterre" – mondta a férfi.


A fiatalok elmerülése idején nem volt érvényben viharjelzés. Idegenkezűség nem merült fel, így az ügy kivizsgálása közigazgatási hatásági eljárás keretében zajlik.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló