2024. július 22., Magdolna

Riasztó

#öngyilkosság #salgótarján #rendőrkutya #nógrád megye

Kötéllel a kezében indult el otthonából egy salgótarjáni nő, a rendőrök mentették meg az életét

Kovács Dávid 2022.07.11. 12:31

Roy, a rendőrkutya segített megtalálni, ezzel megmenteni őt az öngyilkosságtól.

 

Kötéllel a kezében, öngyilkossági szándékkal távozott otthonából egy salgótarjáni nő, akit a helyi rendőröknek végül egy szolgálati kutya segítségével sikerült megtalálniuk – még épp időben.

 

A szomszéd megye rendőreihez szombat este fél tíz körül érkezett bejelentés a nő távozásáról és szándékáról. Béres Péter kutyavezető főtörzszászlós és Roy nevű, négylábú segítője ezután azonnal a nő keresésére indult.

 

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon arról számolt be, hogy a helyszínre érkezésük után 15 percen belül megtalálták a segítségre szoruló nőt, aki egy erdős területen, az eltűnés helyétől pár száz méterre tartózkodott éppen.

 

A rendőröknek ezután sikerült szándékáról lebeszélniük a zavart nőt, akit ezután átadtak a mentőknek.

 

Néhány hónapja a Bükkben is történt hasonló eset

 

Ahogy korábban az Egri Ügyek is beszámolt róla, márciusban egy nyírlugosi nő tervezett az éjjeli Bükkben véget vetni az életének. A rendőröknek végül őt is sikerült megmenteniük, eszméletlenül, gyenge életjelekkel, kihűlésközeli állapotban találták rá Bükkszentkereszt környékén. A mentés résztvevői később a Zsaru magazinnak idézték fel a történteket.

 

"Azt azért tudni kell, hogy itt, a Bükkben, a Zempléni-hegységben még a nyári kánikulában is néha hideg szokott lenni éjjel, nemhogy márciusban" – mondta az eset kapcsán Keninger András törzszászlós. A beszámoló szerint a rokonok rendkívül hálásak voltak, többször is köszönetet mondtak a rendőröknek, amiért még időben megtalálták a szerettüket.

 

 

Segítségre van szüksége? Ha öngyilkossági gondolatai vannak, hívja a 116-123-as lelki elsősegély telefonszámot.

 

 

(Címlapkép: a Kemerovó-lakótelep "kiskörúti" része; Andenes1995 / Wikipédia)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló