2023. október 1., Malvin

Riasztó

#rendőrség #bükk #bükkszentkereszt #zsaru magazin

Megszólaltak a szabolcsi nő megmentői, aki az éjjeli Bükkben akart véget vetni az életének

Kovács Dávid 2022.06.02. 08:51

A rendőrök tudták, hogy az asszonynak oxigénpalackra van szüksége, ezért óriási teljesítménynek tűnt, hogy a hidegben az autójától olyan messzire jutott.

 

Eszméletlenül, gyenge életjelekkel, kihűlésközeli állapotban találták meg azt a nőt, aki egy márciusi éjszakán végzetes lépésre szánta el magát, és úgy döntött, életét a Bükkben dobja el magától. Az őt kereső rendőrök szinte versenyt futottak az idővel, hogy – éjjellátóikkal felszerelkezve – még időben megtalálják, ami végül sikerült, így az asszony végül nem fagyott meg a hegyekben.

zsarumagazin
Fotó: Szabó Gabriella / Zsaru Magazin / Facebook

Ahogy annak idején az Egri Ügyek is beszámolt róla, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök egy éjjel arról kaptak értesítést, hogy egy nyírlugosi nő az otthonából ismeretlen helyre távozott, hogy véget vessen az életének – még végrendeletet is hagyott. A telefonjának adatai alapján a szabolcsi rendőrök megállapították, hogy a nő valahol Bükkszentkereszt környékén tartózkodhat, ezért gyorsan értesítették a miskolci rendőröket.

A borsodi rendőrség azonnal lépett, egy tízfős járőrcsoportot küldött a nő keresésére, akikhez a Miskolci Önkormányzati Rendészet négy rendésze is csatlakozott, így összesen 14 ember kereste az asszonyt. A kutatás során először az autója lett meg egy erdészeti úton, majd kb. 50 perc múlva a tulajdonosát is megtalálták az egyik hegyoldalban, ahol már eszméletlenül feküdt a földön.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság mélységi ellenőrzési alosztály járőrvezetői nemrég a Zsaru magazinnak idézték fel az esetet. Mint kiderült, az autó ugyan zárva volt, de a kocsi mellett találtak egy papírzsebkendőt, amit megjelöltek, mivel keresőkutyát is kértek a helyszínre. Ekkor már éjjel egy óra lehetett.

 

"Megpróbáltuk belőni, hogy vajon merre is indulhatott el a nő. Végül Prámer Máté mutatott egy irányt, így elindultunk a dombon felfelé. Olyan jó 500 métert mehettünk, amikor egy fa tövében megtaláltuk őt" – nyilatkozta a márciusi eset kapcsán Gombos Máté törzsőrmester, aki szabaddá tette a légutakat, és megállapította, hogy a nő már nehezen lélegzik. 

Mivel tudtuk, hogy rendszeresen oxigénpalackra van szüksége, így már az nagy teljesítmény volt tőle, hogy ekkora távolságra el tudott menni az autótól, ráadásul dombnak felfelé. Gyenge életjelei voltak, és kezdett kihűlni is. Azt azért tudni kell, hogy itt, a Bükkben, a Zempléni-hegységben még a nyári kánikulában is néha hideg szokott lenni éjjel, nemhogy márciusban

– folytatta Keninger András törzszászlós.

 

A rendőrök a nő közelében egy pokrócot is találtak, arra ráemelték, és a négy sarkát fogva vitték le a szolgálati autójukig. Abba behelyezték, majd azzal vitték tovább az időközben a helyszín közelébe ért mentősök járművéhez, amellyel aztán kórházba szállították. A beszámoló szerint a rokonok rendkívül hálásak voltak, többször is köszönetet mondtak a rendőröknek, amiért még időben megtalálták a szerettüket.

 

Néha komplett családokat kell megtalálni

 

A Zsarunak nyilatkozó borsodi rendőrök szerint nem ritka, hogy a megye erdőiben valaki eltéved, nemegyszer egész családokat kell felkutatniuk.

Pár éve Jósvafőnél kellett keresni egy famíliát. Nekik sem volt helyismeretük, besötétedett, és eltévedtek. Azért itt az erdős, hegyes részen a sötét tényleg nagyon sötétet jelent. Nem látni semmit. Az pedig nagyon nyomasztó tud lenni, és sokan be is pánikolnak tőle

– mesélte Keninger András.

 

De olyan esetről is beszámoltak, amely során egy kisgyerekes család hét órát töltött az erdőben, már teljesen átfagytak, az apa pedig konkrétan elsírta magát, amikor megtalálták őket.

 

Ráadásul vannak viszatérő eltévedők is, egy 80 év körüli, természetkedvelő bácsit például évente legalább egyszer meg kell keresniük.

Olyan helyeken találjuk meg, ahova sokkal fiatalabbaknak is nehéz lehet eljutni. Ő azonban megy. Jól fel van szerelkezve, mint a turisták, de aztán rásötétedik. Úgy szokott fogadni minket, hogy: „Tudtam, hogy megtalálnak!” De történt olyan is, hogy a feleségét letolta, amiért bejelentette az eltűnését, hiszen hazatalált volna. Bár szakadt az eső, és vaksötét volt.

– idézte fel emlékeit Keninger törzszászlós.

 

 

Segítségre van szüksége? Ha öngyilkossági gondolatai vannak, hívja a 116-123-as lelki elsősegély telefonszámot.

 

 

(Indexkép: Zsaru magazin / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló