2023. szeptember 30., Jeromos

Promóció

#szponzorált tartalom

Méretek és lehetőségek a kiadó lakások területén

Szponzorált tartalom [X] 2021.06.21. 18:54

Az albérletpiac bővelkedik az elérhető ingatlanokban, melyek a lehető legkülönbözőbb méretűek és állapotúak. Ezen tényezők pedig az árukat is alapjaiban befolyásolják. Mindenképpen gazdaságos opció lehet azonban egy kisebb lakás, mely számos lehetőséget rejt. Ehhez persze a saját igényeink felmérése is szükséges.

egriugyek-flatco-kep1-akiadolakasokkinalatajellemzoensokszinu

Bár a teljes piacra jellemző, Budapestre még fokozottabban igaz, hogy a kiadó lakások palettája kifejezetten színes, rengeteg lehetőség áll a bérleményt keresők rendelkezésére. Az ingatlanok mérete, elhelyezkedése, állapota és árfekvése csak néhány fontosabb szempont, mely a döntés során mérvadó lehet és ezt a sokszínűséget támasztja alá. Arról nem is beszélve, hogy az új lakóépületek, lakóparkok folyamatos megjelenésével a kiadó lakások kínálata tovább bővül.

 

Az, hogy pontosan milyen kiadó lakást keresünk természetesen nagyban függ az egyéni preferenciáinktól és igényeinktől. A kínálati bőségnek köszönhetően nagy valószínűséggel találunk majd megfelelő ingatlant, ideális esetben minimális kompromisszumokkal, vagy anélkül. Fontos, hogy megfelelően határozzuk meg szükségleteinket, ebben az esetben ugyanis anyagilag is jobban járhatunk. Egy, vagy két fő számára például ideális lehet egy kisebb, egy vagy másfél szobás lakás, hiszen gazdaságos lehetőséget kínál.

 

Kis lakás, nagy lehetőségek

 

Ha egyedül, esetleg párban keresünk kiadó lakást, teljesen felesleges lenne a nagyobb alapterületű, több szobás lakások között keresgélni. Ez egyrészt a költségek szempontjából sem kifizetődő, plusz nagy valószínűséggel a lakás kihasználtsága és alapvető karbantartása, takarítása is nehézkesebb. Ennek ellenére sokan ódzkodnak a kisebb területű kiadó lakások bérletbe vételétől, holott számos garzon áll rendelkezésre a kínálatban.

 

A lakás mérete nem minden, egy kisebb lakás is számos lehetőséget rejt magában. Még ha külön is választjuk az újépítésű és a régebbi polgári lakásokat, mindkét esetben megtalálhatjuk azokat a praktikus megoldásokat, melyek kevesebb négyzetmétert is otthonossá, élhetővé tehetnek. Arról nem is beszélve, hogy a lakáshoz tartozó bérleti díj és az olyan egyéb díjak, mint amilyen pl. a közös költség is, vélhetően jóval kedvezőbben alakulhatnak.

egriugyek-flatco-kep3-nemiodafigyelesselegykislakastereiisjolkihasznalhatok

A gazdaságos helykihasználás

 

A garzonok és kisebb kiadó lakások esetén a fő szem előtt tartandó elv, a hatékony helykihasználás. Tény, hogy valamivel több tervezést igényel, mintha egy nagyobb lakásba tolnánk be a bútorainkat, ám a nagyobb odafigyelés nagyobb előnyökkel is járhat. Az újabb építésű garzonok már eleve úgy kerülnek kialakításra, hogy minden praktikus helytakarékossági szempontot figyelembe vesznek, ezáltal a lakás minden négyzetméterét hatékonyan használhatjuk.

 

A régebbi, nagyobb belmagassággal rendelkező polgári lakások esetén pedig a „trükk” nem más, mint a galéria. Ha a hálóhelyünket egy ilyen galérián rendezzük be, a lakás haszontalan terét is sikerülhet hasznosítani, mely által az alapterület gyakorlatilag kibővül. Az otthonosságot kölcsönző dekorációs és más okos megoldások pedig már rajtunk múlnak. Egy kis lakás pedig ugyanúgy meghálálja majd a bizalmat, mintha egy nagyobb társát választottuk volna. A pénztárcánkról nem is beszélve.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló