2023. szeptember 24., Gellért Mercedesz

Promóció

#szerencsejáték #kaszinó

Az online szerencsejátékok magyarországi legalizálásának várható kilátásai (X)

X 2023.06.22. 07:40

Legális online szerencsejátékozás Magyarországon

 

Online kaszinók nagyjából 30 éve működnek, ami az internet megjelenéséhez képest szintén sok időnek számít. Az online szerencsejátékozás új kapukat nyitott az iparban, sokkal több üzemeltető jelent meg a piacon, illetve a játékosok száma is rendkívül megugrott. A szolgáltatások minőségüket tekintve is jó irányba változtak, hiszen új, modern eszközök jelentek meg a biztonság, a játékok és a fizetési módok szempontjából is. Hazánkban is rendkívül népszerűek az online szerencsejátékok, jelenleg közkedvelt szolgáltató például a lemon casino is. De mi kell ahhoz Magyarországon, hogy ezek a kaszinók megjelenhessenek az online térben is? Cikkünkből megtudhatod a választ.

 

Legálisan működő kaszinók

 

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miért fontos kihansgúlyozni a legális kaszinózást. A legálisan működő kaszinók használata a legbiztonságosabb, ugyanis ez az jelenti, hogy az adott kaszinó mindenképp rendelkezik a kötelező engedélyekkel. Ezek az engedélyek nemcsak a szolgáltatót védik, hanem a szerencsejátékosokat is. Mivel sokan beleesnek abba a hibába, hogy a megfelelő kaszinó kiválasztásakor kizárólag a legjobb ajánlatokra koncentrálnak, ezért a jogi és legális kérdéseket háttérbe szorítják. Ebből adódik, hogy sok kezdő szerencsejátékos nincs tisztában a saját jogaival, és azzal, hogy mi teszi egy kaszinót igazán megbízhatóvá.

A legálisan működő kaszinók engedélyét bizonyos országok szerencsejáték hatóságai állítják ki. A legnépszerűbbek jelenleg a curacao-i licenszek, illetve a máltai engedélyek. A legális kaszinóknak kötelezően fel kell tüntetni azokat az engedélyeket, amelyekkel rendelkeznek. Ide érthetjük az engedélyek számát, a kiállítás helyét, valamint a kiállító hatóság adatait is.

 

Az engedélyek megléte garantálja a játékosok személyes és fizetési adatainak szigorú védelmét. A kaszinók bizonyos szempontok és törvények alapján felhasználhatják ezeket az adatokat, viszont attól semmiképp nem kell tartani, hogy a megbízható oldalak kiadnák az információkat egy harmadik félnek.

 

Az online szerencsejátékok legalizálásának előzményei Magyarországon

 

Az első szerencsejátékokkal kapcsolatos törvényeket 1991-ben fogalmazták meg pontosan. Ide tartoztak minden olyan tevékenységek, amelyek során előre meghatározott feltételekkel, játékokért vagy egyéb tevékenységekért cserébe pénzt, vagy bármilyen más vagyoni értéket lehet nyerni. Online szerencsejáték-platformok megnyitása egészen 2013-ig tilos volt, azonban hosszas tárgyalások és törvénykezések után legálissá tették az online kaszinók üzemeltetését is.

 

Milyen törvények vonatkoznak az online kaszinózásra 2023-ban?

 

Egészen 2023-ig az online kaszinók kizárólag úgy müködhettek, ha az üzemeltető cégek fizikai kaszinóval is rendelkeztek. Ehhez hozzátartozik az is, hogy az engedélyeket általában magyar állami tulajdonú cégek kapták meg, például a Lóversenyfogadást-szervező Kft, illetve a Szerencsejáték Zrt.

 

Mivel Magyarország tagja az Európai Uniónak, ezért hazánk is elfogadta a törvényeket, miszerint a szolgáltatások szabadon mozoghassanak az online térben, ide tartoznak az online kaszinók, és a fogadóirodák is.

 

Fontos megjegyezni, hogy azok a külföldi szolgáltatók is működhettek az országban, akik nem rendelkeztek hazai engedéllyel, azonban ilyen esetekben mind a kaszinók, mind pedig a játékosok elég nagy adóösszegeket voltak kötelesek befizetni. Az adókötelesség idén is törvénybe van foglalva, azonban ezeken a törvényeken több szempontból is módosítottak. A törvénymódosítások úgy szólnak, hogy Magyarországon bármelyik, hazánkon kívül pedig minden EGT-tagállamban működtetett szolgáltató üzemeltethet online kaszinót, mindössze rendelkeznie kell a megfelelő engedélyekkel, és a hatásoly jogszabályokat betartja.

 

indexkép: Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló