2024. július 14., Örs Stella

Promóció

A kockajátékok is lehetnek izgalmasak! (X)

X 2024.05.29. 08:56

 

Az ókori Egyiptomból származó, majd a rómaiak körében is rendkívül népszerű kockajáték az egyik legegyszerűbb a világon, hiszen minden korosztály számára kellemes időtöltést kínál, bárhol és bármilyen körülmények között játszható, egyedül, párban vagy baráti társaságban.

 

 

Egyszerűségéhez és sokoldalúságához kétség sem férhet, nincs szükség hozzá bonyolult táblákra, bábukra, más kiegészítőkre. Fejleszti a különféle készségeket, és bár bizonyos szintű ügyességet igényel, a győzelem leginkább a szerencsén alapul. Számos változata van, így napjainkban és világszerte is nagy népszerűségnek örvend. Tarts velünk, bevezetünk a kockajátékok izgalmas világába!

 

A kocka el van vetve

 

A kockajátékok olcsók, hiszen semmi másra nincs hozzájuk szükség, csupán 1 vagy több kockára. Persze kaphatók ma már a Reflexshopban is a legnépszerűbb társasjátékoknak kockajáték verziói is, amelyek az alap változatnál bonyolultabbak, díszesebbek, és rendszerint pörgősebbek, mint az eredeti változatok.

 

Nagyon sok társasjáték tartalmaz kockát, azonban ezeket mégsem lehet kockajátéknak nevezni. Ennek a típusnak a nagyszerűsége az egyszerűségében és időtlenségében rejlik, sokan szeretik, hiszen néhány kocka változatos játékokra alkalmas.

 

Ez a játékváltozat olcsó, hiszen egy kocka szinte semmibe nem kerül, bármikor pótolható. A legegyszerűbb és a modern kockajátékok között is minden korosztály megtalálhatja a neki tetszőt, amellyel bárhol, bármikor játszhat. És mint minden játék, ez is nagyszerű és tartalmas időtöltést kínál, ráadásul, mivel a szerencsén alapul, mindenkinek van esélye nyerni, a kisgyermektől a nagypapáig, a kezdőtől a tapasztalt játékosokig.

 

Kezdjük az alapoktól!

 

Ha még életedben nem játszottál kockajátékot, ideje, hogy megismerd! Ez az egyik legrégebbi játék, és az évek során számtalan változata született. Mielőtt belevágnál és kipróbálnád, érdemes megtanulni az alapokat.

 

Számtalan típusa létezik, valamennyi esetében jól kell tudni számolni, hiszen a dobások pontértékeit összeadva születik az összpontszám, ami alapján győztest hirdetünk. A kockadobás nagyrészt minden játékban ugyanaz, körönként mindenki sorra kerül. A legtöbb kocka 1-6-ig van számozva, ennek ellenére a pontozás a játék típusának megfelelően eltérő lehet.

 

A legnépszerűbb kockajátékok

 

Az ősi dél-amerikai kockajáték, a Perudo, a spanyol felfedezők révén jutott el Európába, ez az, amit a Karib-tenger kalózaiból is ismerhetsz. Játékosonként 1-1 pohárra és 5-5 db egyforma kockára van szükség. A szerencse mellett a blöffölés is szerepet kap benne, illetve licitálni is kell, ez adja az izgalmát.

 

Az 5 kockával és 1 dobópohárral játszott kockapókert talán senkinek sem kell bemutatni, egyszerű és igazán szórakoztató játék, amelyben a szerencse mellé a taktika párosul.

 

A Hajó, kapitány, legénység kockajáték a felnőtt társaságok kedvenc ivós játéka szintén nem igényel sok felszerelést, csupán 5 db dobókockát és 1 poharat. A játék addig tart, amíg valaki a pontszámok alapján eléri a 100-at.

 

Kockára fel!

 

(Szponzorált tartalom)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló