2024. június 18., Arnold Levente

Promóció

A HDMI elosztó megoldja a gondját! (X)

X 2024.05.17. 07:26

 

Ön is volt már gondban amiatt, mert több TV-t szeretett volna csatlakoztatni egyetlen set-top-boxhoz vagy médialejátszóhoz, de nem volt elegendő kimeneti port? Eláruljuk, a HDMI elosztó a megoldás ahelyett, hogy több forráskészüléket vásárolna.

 

 

Ez az eszköz képes arra, hogy egyetlen HDMI jelet küldjön ki több kijelzőre. Azonban mi is ez pontosan? Hogyan működik? A Kábelvilág webáruház HDMI elosztó kínálatában különféle eszközöket talál. Mikor melyik típusra lehet szüksége? Van-e különbség a HDMI elosztó és a splitter között? Cikkünkben ezekre a kérdésekre kerestük a választ, tartson velünk, hogy tisztában legyen a fogalmakkal!

 

Mire való a HDMI elosztó?

 

A splitternek is nevezett HDMI elosztó olyan eszköz, amelyet egyetlen HDMI forrás több kijelzőre történő elosztására használunk. Általában egy HDMI bemeneti és több HDMI kimeneti, például 1×2, 1×4 porttal tervezik. A bemeneti csatlakozón keresztül illeszthet hozzá egy HDMI forrást, például egy digitális beltéri egységet, egy DVD-lejátszót, egy számítógépet, majd a kimeneti portokon keresztül több kijelzőre, monitorra vagy tévékészülékre oszthatja szét a digitális jeleket, a képet és a hangot.

 

Jól jöhet egy HDMI splitter egy játékkonzol vagy egy BluRay lejátszó HDMI jeleinek több kijelzőre történő szétosztásához, illetve a vendéglátóhelyeken a sportközvetítések, az üzletekben a reklámok fali TV-ken történő megjelenítésére. És bár a HDMI elosztók használatának vannak bizonyos korlátai, a legtöbb esetben megfelelnek az Ön igényeinek.

 

Hogyan működik?

 

A HDMI elosztó képes felosztani és több kijelzőn keresztül továbbítani a HDMI-jelet. Minden megjelenítő eszköz ugyanazt a képet kaphatja full-HD vagy Ultra-HD minőségben, ugyanazzal a hanggal, amelyet a forráseszköz küld. Ha problémát tapasztal, az valószínűleg a HDCP (nagy sávszélességű digitális tartalomvédelem) miatt van, hogy korlátozza a kalóztartalmakat, de egyes elosztók képesek ezt is biztosítani.

 

Számos gyártó kínál többféle HDMI elosztót, így vásárlás előtt jó, ha tisztában van az alapvető tulajdonságokkal és lehetőségekkel. Először is az igényeinek megfelelően válasszon 2, 4, 8 vagy akár 16 portos eszközt, illetve ellenőrizze a csatlakoztatni kívánt eszközök jellemzőit, kompatibilitását a készülékkel. Olyat válasszon, amely kompakt kialakítású, könnyen kezelhető, támogatja a 4K felbontást és a visszaskálázást (1080P-ig), valamint a HDR és a Dolby Vision funkciókat.

 

Az aktív HDMI elosztók beépített jelerősítőkkel rendelkeznek, ami lehetővé teszi, hogy a HDMI-jeleket nagyobb távolságokra és több megjelenítő eszközre lehessen továbbítani.

 

Milyen előnyökkel jár a HDMI elosztó használata?

 

Először is költségkímélő, ugyanis lehetővé teszi, hogy egy fizetett HDMI-forrásból, például egy set-top-boxból több képernyőre ossza fel a jelet, így nem kell több dobozt vásárolnia és extra előfizetési díjat fizetnie ahhoz, hogy egy izgalmas filmet a nappaliban és a hálószobában lévő másik tévén is nézhessen. Továbbá hasznos lehet, mert segít csökkenteni a bosszantó kábeltömeget.

 

(Szponzorált tartalom)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló