2022. augusztus 18., Ilona

Promóció

#szponzorált tartalom

3 érdekes olimpiai sportág, amelyet akár otthonról is űzhetsz

Szponzorált tartalom [X] 2021.07.21. 20:55

Hogyha minden úgy alakul, a tavaly elmaradt olimpiát idén bepótolják és csakugyan Tokióban kerülnek majd megrendezésre. Számtalan versenyszámban mérkőznek meg versenyzők a világ különböző pontjairól, mi pedig a televízióból nézve szurkolhatunk sportolóinkért. [X]

kep1hidatapepita-huegriugyek-hu2021-07-163erdekesolimpiaisportagamelyetakarotthonrolisuzhetsz

 

A koronavíruson túl az idei ötkarikás játékok a bevezetett új sportágakról is híresek maradnak, melyek közül legalább kettő első hallásra szokatlannak tűnhet, viszont mindenképp a sportágat népszerűsítik, melynek következtében akár mi magunk is kedvet kaphatunk és az egyik közeli edzőterembe látogatunk vagy webáruházból rendelve sportszereket otthon edzünk.

 

Undergroundból Tokióig négy keréken

 

Sokak számára a legnagyobb meglepetést a gördeszka olimpiai versenyprogramba vétele jelenthette, hiszen a nagytöbbség utcai huligánként tekintett a sportág űzőire, akik a köztereket rongálják és veszélyesek a járókelőkre. A sportág népszerűsítésének előszeleként az utóbbi időben egyre több kisebb méretű deszka, úgynevezett pennyboard jelent meg, amit már egyre szélesebb körben használnak, nemcsak az extrémsport kedvelői. Így valószínüleg az olimpia után már sokkal elfogadottabb sportág lesz a nagyközönség számára is.

 

Feljebb és feljebb

 

Magas csúcsok híján Magyarország nem éppen a téli sportok, illetve a hegymászók országa, viszont erre szolgáló alternatívaként a falmászás egyre nagyobb népszerűségnek örvend kis hazánkban. Mi sem bizonyítaná ezt jobban, hogy a fővárosban egyre több köztéren építenek erre alkalmas objektumot, illetve már a vidéki városokban is egyre több az ezt a célt szolgáló létesítmény. Idén először lesz az olimpián falmászás.

 

Több mint gyerekjáték

 

Amennyire furcsának tűnik, annyira igaz! A trambulin egy olimpiai sportág. Viszonylag újkeletű versenyszámnak tekinthető, hiszen a 2000-es sydnei került először a versenyprogramba.

 

kep2hidatapepita-huegriugyek-hu2021-07-163erdekesolimpiaisportagamelyetakarotthonrolisuzhetsz

 

Bár magyar versenyzőért nem szurkolhatunk ebben a sportágban, mindenképpen érdemes lesz a trambulin, hivatalos nevén ugróasztal versenyeire kapcsolni augusztusban. Majd miután vége a közvetítésnek, mi magunk is kimehetünk a kertünkbe vagy ha nem kertes házban lakunk, akkor sportközpontba, hogy trambulinon ugráljunk, ami nemcsak szórakoztató, de az egészségünkre is jótékony hatással van. 

 

Fotók: canva.com

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló