2024. május 28., Emil Csanád

Mindenki ügye

#ellenzék #parlament

Üzent a Fidesz az ellenzéki képviselőknek: erre számíthat, aki nem tesz esküt a parlament alakuló ülésén

Barna Benedek 2022.04.26. 14:48

"Nem árulunk zsákbamacskát" – írta a kormánypárt kommunikációs igazgatója a Facebookon közzétett rövid bejegyzésben, amelyet az ellenzéknek címzett.

 

A választást követően az ellenzéki oldal számára a fő kérdéssé az vált, hogya vegyenek részt a parlamenti munkában. A Momentum már az elején bejelentette, hogy nem akarnak részt venni a Parlament alakuló ülésén, amennyiben nem teljesülnek a demokratikus garanciát biztosító követeléseik.

 

"Az alakuló üléstől való távolmaradás nagyon fontos, hiszen ott az új parlament vita nélkül dönt a választási bizottság beszámolójáról és fogadja el, hogy minden a legnagyobb rendben volt a választással" – nyilatkozta ezzel kapcsolatban a 444-nek a párt frakciójához tartozó Hadházy Ákos. A képviselő egy javaslatcsomaggal is elállt, amelyben részletesebben is leírja, hogyan kellene kinéznie szerinte az ellenzék parlamenti tevékenységének.

 

Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke, jövőbeli frakcióvezetője a napokban hivatalos levelet küldött Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőjének, amelyben leírta, milyen feltételek teljesülése mellett vennének részt az alakuló ülésen és az érdemi parlamenti munkában.

 

 

A bojkott felvetését ellenzéki oldalról is kritizálták, a Fidesz részéről pedig most rövid, velős válasz érkezett: a kormánypárt kommunikációs igazgatója hétfő este azt írta Facebook-oldalán, hogy aki nem tesz a Parlament alakuló ülésén esküt, nem viselhet semmilyen tisztséget sem majd.

 

Mint azt a Népszava írja, nem egyértelmű, hogy ez azt jelenti-e, hogy a renitensek nem lehetnek tagjai egy bizottságnak sem, vagy mondjuk nem választhatják meg országgyűlési jegyzőnek. A lap meg is kereste Hollikot, aki azonban nem kívánt többet mondani, mint amit leírt. 

 

 

 

(Indexfotó: Mohai Balázs / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló