2022. augusztus 10., Lőrinc

Mindenki ügye

#vádemelés #czeglédy csaba #ördög ügyvédje #borkai zsolt #szexbotrány

Borkai-botrány: vádat emeltek az "ördög ügyvédje" ügyében

Barna Benedek 2021.10.04. 13:50

A DK-s Czeglédy Csaba lehet az egyik vádlott.

 

Két évvel ezelőtt, 2019 októberében robbant ki a botrány, amelybe belebukott Győr korábbi fideszes polgármestere, Borkai Zsolt. A városvezetőről az "ördög ügyvédje" elnevezésű blogon jelentek meg felvételek, amelyen Borkai egy prostituálttal szexel egy jachton. A kiszivárgott videó ügyében most emeltek vádat, az ugyeszseg.hu hétfői közleménye szerint "egy ügyvéd foglalkozású férfi" és "többszörösen büntetett társa" ellen.

 

A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint az ügyvéd foglalkozású vádlott kérésére társa, az ügy másik vádlottja, 2019 szeptemberben a Facebookon létrehozott egy profilt, majd azon keresztül egy olyan Facebook-oldalt, amelynek nevét később "Az ördög ügyvédje"-re változtatta. Társa a későbbiek során ehhez a közösségi oldalhoz kapcsolódóan hirdetéseket is kért, amelyeket az ügyvéd által rendelkezésére bocsátott bankkártyával fizetett ki.

 

Az oldal létrehozásának és hirdetésének a célja az volt, hogy a később nyilvánosságra hozott szexvideót minél szélesebb körben elterjeszthessék az ott megosztott link segítségével.

Az ügyvéd vádlott cselekményével 9 személy arcképmását, mint különleges személyes adatát, valamint közülük 6 személy nemi életre vonatkozó különleges személyes adatát kezelte jogosulatlanul, amellyel jelentős érdeksérelmet okozott. Cselekményéhez a társa szándékosan segítséget nyújtott.

– írja az ügyészség.

 

A Fővárosi Főügyészség az ügyvédet és többszörösen büntetett előéletű társát 9 rendbeli különleges személyes adattal visszaélés vétségével vádolja, amit ez utóbbi bűnsegédként követett el. A főügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel a jogász vádlottal szemben pénzbüntetést, többszörös visszaeső társával szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

czeglédy-csaba-mti-balogh-zoltán
Czeglédy Csaba (Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Az már korábban kiderült, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Czeglédy Csabát gyanúsította azzal, hogy ő hozta nyilvánosságra Borkai Zsolt szexvideóját "Az ördög ügyvédje" oldalon, amit azonban a DK-s politikus tagadott (azt viszont a 444-nek adott interjúban elismerte, hogy többet tud az ügyről, mint amennyit elmond).

 

A mostani vádemelés kapcsán Czeglédy az ugytudjuk.hu-nak azt nyilatkozta, hogy ő hivatalosan semmilyen értesítést, levelet nem kapott a főügyésségtől, hogy vádemelés történt ellene, viszont a szövegezés viszont szerinte is rá utal. Az üggyel kapcsolatos gondolatait pedig a hivatalos Facebook-oldalán tette közzé. Azt írta,

az égvilágon semmilyen bizonyíték nincsen arra, hogy nekem közöm van a Borkai Zsolt és társai számára kínos felvételek nyilvánosságra hozatalához,

hozzátéve, hogy "nyilván büszke lennék, ha én lettem volna". Szerinte koncepciós eljárás zajlik, és "a politikai érdeket kiszolgáló, hivatalos iratokban is hazudozó ügyben eljáró ügyészek vonatkozásában felmerül a hivatali visszaélés bűncselekményi gyanúja", amiért jövő tavaszt követően felelni fognak, Polt Péter főügyésszel együtt.

 

A DK politikusa úgy fogalmazott

szánalmas és jól mutatja a mai magyar viszonyokat, hogy Borkaiék telekügylete miatt nem nyomoznak, ellenben olyan erőkkel keresték az Ördög ügyvédjét, mintha terrorista lenne.

Mindenesetre Czeglédy köszönetet mondott Polt Péternek, mert szerinte mindezzel csak növelik az ő népszerűségét a kormányváltást akarók körében.

 

(Az indexképen Borkai Zsolt – Fotó: Krizsán Csaba / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló