2021. november 29., Taksony

Mindenki ügye

#Borkai Zsolt

Az amerikaiaktól kértek segítséget a Borkai-ügy miatt nyomozók, de nem azért, ahogy azt elsőre gondolnánk

Nagy Donát 2021.05.20. 08:57

A fővárosi főügyész szerint a győri ex-polgármester orgiája nem gáz, csak az, hogy kiszivárgott róla a felvétel.

Ibolya Tibor korábban az egykori Trump-kormány igazságügyi minisztériumától kért segítséget abban, hogy kideríthessék, ki áll Borkai Zsolt egykori fideszes polgármester jachtos orgiáján készült felvételének kiszivárogtatása mögött, írja a 24.hu.

A cikk szerint a fővárosi főügyész azt szerette volna, ha az amerikaiak segítenek neki adatokat szerezni „Az Ördög ügyvédje" álnéven ténykedő személyről, aki kirobbantotta az egész a Borkai-ügyet.

7NQtag4h3BUvPMKEs
Fotó: MTI

 

Azt írják, a fővárosi főügyész úgy kért bűnügyi támogatást az Egyesült Államoktól, hogy említést sem tett „Az Ördög ügyvédje” politikai szerepéről, sőt a Washingtonba küldött levélben Ibolya Tibor úgy fogalmazott:

„Biztosítom önöket arról, hogy a kérelem tárgya nem politikai, illetve katonai bűncselekmény, és a kérelem nem függ össze politikai vagy katonai bűncselekménnyel."

Vagyis valamiért úgy tálalták az amerikaiaknak az ügyet, mintha annak semmilyen politikai kontextusa nem lenne annak ellenére sem, hogy Borkai akkor még Győr polgármestere volt, sőt, a balhé után még meg is nyerte a választást, hogy aztán lemondjon és kilépjen a Fideszből. Ez a kikötés azért fontos, mert az Egyesült Államok és Magyarország közötti együttműködési megállapodás rögzíti, hogy a politikával összefüggő bűncselekmények esetében megtagadható a segítségnyújtás.

 

Ibolya Tibor levelében köztörvényes zsarolási ügy részeként kért jogsegélyt, és jogosulatlan adatkezelésként mutatta be a kormányoldalnak nyilvánvaló károkat okozó blog ügyét, de még Borkaival kapcsolatban sem jelezte, hogy politikusról van szó.

 

A portálhoz eljuttatott levél szerint Ibolya „Az Ördög ügyvédje" WordPress-blogjához és Facebook-oldalához kapcsolódó adatokat szerette volna megszerezni az amerikai igazságügyi minisztériumtól, és a Facebook esetében sikerrel is járt.

 

Az üggyel gyanúsított Czeglédy Csaba viszont azt nyilatkozta a portálnak, hogy Ibolya a jogsegélykérelemben valótlanul állította azt, hogy a Borkairól készült kompromittáló felvételek megjelentek volna a Facebookon is. Czeglédy egyébként tagadja, hogy ő lenne „Az Ördög ügyvédje".

 

A napokban feltárták a Borkai-ügy eddig nem ismert részleteit – többek között kiderült, hogy szó sem volt előre megbeszélt szexről Borkai és barátai, illetve az adriai jachton tartózkodó lányok között, hanem egyszerűen így alakult. A bulin részt vevő lányok egyébként 800-1000 eurót kaptak Borkaitól és befolyásos barátaitól.

Borkai-ügy: Orbánt egyáltalán nem zavarta a jachtos orgia

A hvg360 tegnap indult cikksorozatában körül járja a Borkai-ügy eddig nem ismert részleteit a szereplők tanúvallomásai alapján. Tegnap a szexorgia részleteit ismertették, a mostani cikk pedig az ezt követő másfél év történéseit jártja körül. A cikkből kiderül: Borkai Zsolt volt győri polgármester már hetekkel, a Fidesz vezetői hónapokkal a jachtos orgia után tudtak az erről készült felvételekről.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló