2022. szeptember 29., Mihály

Mindenki ügye

#koronavírus #operatív törzs #gődény györgy #járványtagadás #rémhíretjesztés

Rémhírterjesztés miatt vádat emelhetnek a járványszkeptikus Gődény György ellen


Még decemberben indult eljárás ellene több másik személlyel együtt.

Gál Kristóf, az országos rendőrfőkapitányság szóvivője az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóáján emlékeztetett, hogy decemberben már beszámolt arról, hogy a kiberbűnözés elleni főosztály rémhírterjesztés miatt indított eljárásokat több emberrel szemben. Az egyikük olyan cikket publikált az interneten, amiről később megállapították, hogy alkalmas volt a járványügyi védekezés akadályozásra. Az ellene szóló nyomozást a rendőrök befejezték, az így készült iratokat vádemelési javaslatra adták át az ügyészégnek. Ezen kívül több, hasonló nyomozás is folyamatban van

Noha Gál Kristóf nem nevezte meg az ügy gyanúsítottját, ugyanakkor az MTI az ügyet jól ismerő forrásból úgy tudja: Gődény Györgyről van szó, akinél még tavaly tartottak házkutatást, akárcsak dr. Pócs Alfrédnál.

Müller Cecília bejelentette, hogy mostantól a Szputnyik vakcinára is lehet időpontot foglalni az eeszt.hu oldalon, így már három vakcinára kérhetünk időpontot a portálon keresztül.

 

Az országban eddig 4 millió 123 ezer 697 embert oltottak be, ez a lakosságnak majdnem 43 százaléka. 2 millió 248 ezren megkapták a második oltásukat is. Azt, hogy bármilyen ismétlő oltásra szükség lesz-e azt a jövő fogja eldönteni. Még rövid idő telt el az első oltások óta, folyamatosan figyelemmel kísérik, meddig tart egy-egy vakcina védelmi ideje.

müller-gál-korona-gov
Kép forrása: koronavirus.gov.hu

Müller megemlítette: sokan érdeklődtek aziránt, hogy miért lehet az, hogy egy-egy oltás után nem tudnak ellenagyag termelődést mérni a szervezetben. Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy többféle, rendkívül bonyolult immunológiai folyamat folyik le a szervezetben az oltást követően. Maga az ellenanyag száma erről nem ad elég információt, de a Magyarországon alkalmazott hatféle vakcina mindegyike megvéd a vírus súlyos lefolyásától.

 

Müller azt is megosztotta, hogy maga a járvány továbbra is a brit mutáns révén fertőz, eddig nem azonosították be az indiai mutánst nálunk. Szerint azonban ez viszont csak idő kérdése, hiszen a környező országokban már megjelent a dupla mutáns. Annak ellenére, hogy az indiai dupla mutáció mindegyike a vírus tüskefehérjéjén következett be, egyelőre úgy tűnik, nem okoz súlyosabb megbetegedést a brit variánsnál, habár Müller szerint ez is komoly tüneteket tud produkálni. Ezt az mutatja jól, hogy az előző napon még mindig 128 beteget veszítettünk el.

 

Az országos tisztifőorvos arra is kitért, hogy "nem ellenjavallt" a vakcina beadása azok számára, akik három hónapon belül estek át a betegségen, főleg akkor, ha enyhe tünetek jelentkeztek nála. Müllert mindenkitől azt kérte, hogy erről az oltóorvosukkal is tárgyaljanak.

 

Müller elmondta, hogy kedden elkezdődött a háziorvosok díjazása, az első összegeket kiutalták a praxisok felé. A márciusi, sokszor túlórában végzett oltásokat díjazták, 1305 praxis között osztottak el 92 millió forintot, átlagban ez 70 ezer forintot jelent.

 

Via ugytudjuk.hu

 

(Indexkép forrása: digisport.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló