2024. február 23., Alfréd

Mindenki ügye

Letartóztatták az egyik legismertebb hazai vírusszkeptikust, Gődény Györgyöt

2019.11.30. 00:00

A Nemzeti Nyomozó Iroda házkutatást tartott a gyógyszerésznél.

 

Letartóztatták Gődény Györgyöt – írja az ugytudjuk.hu.

 

A portál cikke szerint a hírről a híressé-hírhedté vált gyógyszerész-pártalapító felesége számolt be férje Facebook-oldalán oldalán. Közölte: Hajnalban a Nemzeti Nyomozó Iroda házkutatást tartott nálunk, lefoglaltak bizonyos tárgyakat, majd magukkal vitték Gődényt.

 

A rendőrség egyelőre nem tájékoztatott az intézkedésről.

 

Fotó: Debreceni Nap

 

Gődény Györgyről Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd parlamenti képviselője tett fel kérdést az Országgyűlésben a napokban. Az ellenézki politikus azzal kapcsolatban érdeklődött, hogy az ügyészség fellép-e a vírustagadókkal szemben, akik a járvány elleni védekezést is megnehezítik. Ezt Polt Péter legfőbb ügyész feljelentésként értékelte.

 

A Portfolio beszámolója szerint ugyanakkor Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján arról beszélt, hogy több hete indítottak büntetőeljárást vírusszkeptikusok ügyében. Ennek keretében pénteken történt helyszíni nyomozás, adathordozókat foglaltak le, amelyeket vizsgálnak. (Nem nevezte meg Gődényt, de minden bizonnyal ő lehet az egyik, aki ellen eljárás indult.) A hatósági rendelkezés elleni uszítás büntetette is felmerült, illetve tévhit terjesztése. Az ORFK szóvivője szerint a rendőrség ezt az eljárást saját eljárásban indította el, nem külső feljelentésre.

 

A Magyar Orvosi Kamara már korábban nyilvánosan elhatárolódott Gődénytől és a hozzá hasonlóan járványszkeptikus Pócs Alfrédtól, a Facebook pedig elérhetetlenné tette a gyógyszerészhez köthető csoportot.

 

Frissítés: A 24.hu cikke szerint Gődény Györgyöt gyanúsítotti kihallgatása után péntek estére kiengedték, és később ezt a hírt ő maga is megerősítette a Facebookon. A hírportál azt írta, Gődényt nem vették őrizetbe, hanem csak előállították, amire akkor szokott sor kerülni, ha valaki súlyos bűncselekményt követ el vagy nem jelenik meg és nem is reagál a rendőrségi idézésekre. Gődény esetében is az utóbbi történhetett.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló