2022. augusztus 15., Mária

Eger ügye

Pócs Alfréd addig tagadta a koronavírust, míg az orvosi kamara hivatalosan is elhatárolódott tőle

2019.11.30. 00:00

A kamara szerint Pócs Alfréd a járvánnyal kapcsolatban tett nyilatkozataival veszélyeztette az idősek és az egészségügyben dolgozók életét, és aláásta a testület hitelét is.

 

A Magyar Orvosi Kamara közleményben határolódott el a koronavírus "veszélyeit és a vele szemben való védekezés fontosságát megkérdőjelező csoportoktól, az azokat vezető orvosoktól, gyógyszerészektől és egyéb végzettségű önjelölt igazságosztóktól".

 

Mint írták, a MOK-nak, mint szakmai testületnek alapvetően nem feladata az összeesküvéselméletek cáfolata, a szólásszabadságba pedig normális körülmények között mindenféle tudománytalan badarság terjesztése belefér. Mivel azonban a hangadók közé tartozik a MOK egyik vezető tisztségviselője, dr. Pócs Alfréd is (aki a Heves megyei területi szervezet helyben választott elnöke), és a terjesztett tanaik a járvány elleni védekezés hatékonyságát veszélyeztetik, ezúttal úgy érezték, meg kell szólalniuk.

 

 

Ezúton tehát a MOK vezetése elhatárolódik dr. Pócs Alfréd ortopéd sebész, harcos 5G elleni aktivista, valamint az “Orvosok a tisztánlátásért” Egyesület vezető tagja által a COVID-19 pandémia kapcsán tett kijelentésektől, azokat igen jelentős részét tudományosan megalapozatlannak, félrevezetőnek és hamisnak bélyegezve

 

– olvasható a közleményben.

 

Fotó: TV Eger

 

A kamara szerint a koronavírus-probléma kezelésének orvosszakmai és ellátásszervezési kérdéseiről szóló vitának van helye, de "ez nem vezethet a közvélemény megtévesztéséhez, a tudományos evidenciákkal alátámasztott kockázatok lekicsinyléséhez, az oltásokba vetett közbizalom megingatásához".

 

Mivel dr. Pócs Alfréd a MOK vezetésének és a Területi Szervezetek vezetőinek határozott állásfoglalása és kérései ellenére is az egyéni védekezés feleslegességét, haszonnélküliségét hangsúlyozta – és nyilatkozatait a kamara tisztségviselőjeként, nem magánemberként tette –, ezzel pedig a testület szerint az ő hitelüket is aláásta, illetve az idősek és a járványügyi védekezésben dolgozók életét veszélyeztette. A MOK Elnöksége ezért etikai bejelentést tesz dr. Pócs Alfréd ellen.

 

Hasonló módon elhatárolódtak a kamara tagjai közül dr. Tamasi József, a kamarán kívül egyebek közt dr. Gődény György gyógyszerész által hirdetett összeesküvés-elméletektől, melyek a járványveszélyt a média és különböző kormányok, illetve egyéb "háttérhatalmak" okozta hisztériának állítják be, tagadják a távolságtartás és a maszkviselés fontosságát, valamint általános oltásellenes attitűdöt is közvetítenek.

 

Stop5G - Kedves turisták tüntettek a Dobó téren, nem is hatották meg a döntéshozókat

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló