2024. április 12., Gyula

Eger ügye

Dr. Pócs Alfréd a házkutatásról: Gondolom, ezután jön a börtön – VIDEÓ

2019.11.30. 00:00

Az egri orvos és önkormányzati képviselő ellen a koronavírusról terjesztett nézetei miatt indult eljárás. A pénteki házkutatása után most nyilatkozott először.

 

Az Operatív Törzs előző pénteki tájékoztatóján közölte Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője: több hete indítottak büntetőeljárást járványtagadók ellen, ennek keretében pénteken történt helyszíni nyomozás, adathordozókat foglaltak le, amelyeket vizsgálnak.

 

Ennek keretében egyik legismertebb hazai vírusszkeptikusra, a gyógyszerész Gődény Györgyre is lecsapott a rendőrség, a felesége a Facebookon közölte, hogy házkutatás volt náluk és a férfit magukkal vitték a nyomozók, majd nem sokkal kiderült, hogy az egri dr. Pócs Alfrédnál is hasonló okokból járt a rendőrség, akinél házkutatást is tartottak.

 

A sebész, önkormányzati képviselő a TV Egernek szerdán részletesen nyilatkozott az ügyéről. Dr. Pócs elmondta, hogy december 11-én reggel hat órától egészen este 10-ig tartózkodtak nála a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. Ez idő alatt lefoglalták a számítógépét és telefonját, valamint egyéb adathordozóit is.

 

„Nagyapám története jut eszembe, aki 1945-ben a vár börtönébe került itt, Egerben az érsekkel együtt, mert kuláknak mondták. Édesapám 1956-ban börtönbe került, mert ellenforradalmárnak mondták, és úgy érzem, a családi hagyományt folytatom, mert a házkutatás után, gondolom, majd jön a börtön is” – nyilatkozta az Egri Városvédők Egyesületének önkormányzati képviselője.

 

Dr. Pócs Alfréd szerint a házkutatás oka az volt, hogy az elmúlt időszakban egyre nagyobb hangot adott annak, hogy véleménye szerint milyen súlyos betegségeket eredményezhetnek a koronavírus elleni védőoltások.

 

 

Hogy a házkutatás oka pontosan mi volt, azt elsősorban a nyomozók tudják, de azért dr. Pócs fenti kijelentése egy meglehetősen visszafogott közlés. Az orvossal készült videókban a vakcinák lehetséges hatásain túl is elég meredek kijelentések láthatók. Azoknak köszönheti az önkormányzati képviselő, hogy még szeptemberben a Magyar Orvosi Kamara (MOK) is elhatárolódott tőle.

 

Ahogy azt a szervezet hivatalosan részletezte, a MOK-nak, mint szakmai testületnek alapvetően nem feladata az összeesküvéselméletek cáfolata, a szólásszabadságba pedig normális körülmények között mindenféle tudománytalan badarság terjesztése belefér. Mivel azonban a hangadók közé tartozik a MOK egyik vezető tisztségviselője, dr. Pócs alfréd is (aki a Heves megyei területi szervezet helyben választott elnöke), és a terjesztett tanaik a járvány elleni védekezés hatékonyságát veszélyeztetik, ezúttal úgy érezték, meg kell szólalniuk. 

Ezúton tehát a MOK vezetése elhatárolódik dr. Pócs Alfréd ortopéd sebész, harcos 5G elleni aktivista, valamint az “Orvosok a tisztánlátásért” Egyesület vezető tagja által a COVID-19 pandémia kapcsán tett kijelentésektől, azokat igen jelentős részét tudományosan megalapozatlannak, félrevezetőnek és hamisnak bélyegezve

– olvasható a közleményben.

 

A kamara szerint a koronavírus-probléma kezelésének orvosszakmai és ellátásszervezési kérdéseiről szóló vitának van helye, de "ez nem vezethet a közvélemény megtévesztéséhez, a tudományos evidenciákkal alátámasztott kockázatok lekicsinyléséhez, az oltásokba vetett közbizalom megingatásához".

 

Mivel dr. Pócs Alfréd a MOK vezetésének és a Területi Szervezetek vezetőinek határozott állásfoglalása és kérései ellenére is az egyéni védekezés feleslegességét, haszonnélküliségét hangsúlyozta – és nyilatkozatait a kamara tisztségviselőjeként, nem magánemberként tette –, ezzel pedig a testület szerint az ő hitelüket is aláásta, illetve az idősek és a járványügyi védekezésben dolgozók életét veszélyeztette.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló